BAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Şirin Karadeniz, İlkokul Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek, SİTEM Eğitim Lidesi Burcu Tankerdi, Kodlama Direktörü Metin Akçay ve Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt Velilere yönelik eğitim seminerleri verdiler. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Yıldız Uğur Okullarının hedefleri ve Yalova’da devam eden Kampus çalışmları hakkında bilgi verdi. Yıldız; “Uğur Eğitim Kurumları olarak 48 yıllık bir eğitim deneyimimizi 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Yalova’ya taşıyoruz. Yalova’daki kampusumuz Türkiye’deki kampuslar içerisinde en modern ve en büyük kampuslarımızdan bir tanesidir. 11 Bin metrekare kapalı alana sahip inşaat alanıyla, anaokulu ve yüzme havuzları, sistem laboratuarları, konferans salonu, kaplı spor salonu ve oyun alanlarıyla birlikte en modern kampuslardan bir tanesidir. Amacımız; “kaliteli eğitim verebilmek”. Önce Dünya ile entegre olmuş, Dünya vatandaşı yetiştirebilmek ve öğrencilerimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı Dünya ile rekabet eden, Dünya ile oluşan, Dünya ile çalışan ve Dünya ile yarışan bireyler haline getirmek. Önemsediğimiz diğer noktalardan biri de “İyi insan olmak, iyi birey olmak, mutlu birey ve mutlu insanlar yetiştirmek” eğitim içeriklerimizi bunun üzerine yoğunlaştırıyoruz.”dedi.

Kayıtların hızla devam ettiğini ve ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten Yıldız “ 48 yıllık eğitim deneyimlerimizi Yalova’daki çocuklarımıza, gençlerimize birlikte iyi bir eğitim ortamı hazırlayarak sunmak istiyoruz. Şuanda da kayıtlarımız oldukça iyi gidiyor ve oldukçada memnunuz Yalova’daki kayıtlarımızdan. Bu vesile ile Yalova’daki velilerimize ve halkına bize güvendikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Velilere yönelik düzenlenen eğitim seminerleri hakkında bilgi veren Yıldız; “Amacımız eğitim içeriklerimizi velilerimizle de paylaşabilmek, bunun içinde 4 – 5  Haziran tarihlerinde anaokulundan liseye kadar bütün eğitim içeriklerimizi veliler ile buluşup, veliler ile paylaşmak. Bunu şunun için yapıyoruz; biz 48 yıllık kurumuz, Avrupa’nın en büyük eğitim gurubuyuz, hedefimiz Dünyada ilk 3’e girmek. Ancak velilerimiz, çocuklarımıza hangi eğitim modellerini ve içeriklerinin neler olduğunu birebir velilerimizle paylaşabilmek.  Eğitimlerin ikinci ayağı da öğretmen eğitimleri ile başlayacak. Biz bu eğitimleri yalnızca kendi öğretmenlerimize değil, bizim üniversitemiz vasıtasıyla Yalova’daki bütün partnerlerimize, Milli Eğitim veya Özel okulda öğretmenlik yapan tüm eğitimcilere süreç içerisinde eğitim programları hazırladık. Milli eğitim il müdürlüğü ile bunu hayata geçireceğiz. Eğitim deneyimlerimizi, birikimlerimizi herkesle paylaşmak istiyoruz. Çocuklar bu ülkenin çocukları, kaliteli eğitim almaları anlamında bütün eğitim içeriklerimizi, dünyadaki iyi eğitim örneklerini Yalova’ya getirip, Yalova’daki eğitimcilerle ve bu vesile ile bütün çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almaları anlamında desteğimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

OZAN SÖYLER