Topluca Yürüyen Köşkü ziyaret eden gönüllüler köşkün önünde fotoğraf çektirdiler ve tarihi çınarın gölgesinde dinlenerek Büyük Önder Atatürk’ü andılar, Atatürk ve Yalova konusundaki bilgilerini tazelediler.

Çevre konusunda büyük önder Atatük’ün çizdiği yolda ilerlemelerini sürdürdüklerini ifade eden Tema Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan “Atatürk’ün çınar ağacının çatısına değen dalı kestirmemek için binayı kaydırmakla tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi. Bu mesajın önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Topraklarımıza, ormanlarımıza büyük saldırı var. Özellikle Yalova’da Atatürk’ün bu mesajını anlamak istemeyen zihniyet tarafından rant uğruna topraklarımız sanayiye, imara harcandı ve harcanmaya devam ediyor. Ormanlarımız taş ocaklarına teslim. Siyasilerimizden çevreyle ilgili olumlu net mesajlar alamıyoruz, bu durum bizi üzüyor” dedi.

Tema Yalova Gönüllüleri Yürüyen Köşk’den sonra arazisi Atatürk tarafından bağışlanan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bahçesinde kurulan ve dünyada eşi benzeri olmayan Geofit Bahçesi’ni gezdiler ve Toprak Dede Hayrettin Karaca’yı da ziyaret ederek günlük programlarını tamamladılar.