Ciddi hastalıklarla beraber yaşamanın kolay olmadığını, kanser hastalarının tıbbi ve fiziksel değişikliklerle baş etmek bir yana, hayatlarını zorlaştıran bir çok endişe, duygu ve düşüncelere sahip olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertan Sarıbaş, kanser hastalarına nasıl yaklaşılması gerektiğini şu şekilde açıkladı:

      ‘’Kanser hastaları işlerini sürdürebilme, ailelerinin geleceği ve günlük aktivitelerini yapabilme konusunda endişelidirler. Yapılan tetkikler, tedaviler, hastanede yatma gerekliliği, tedavi ücretleri onları endişelendirir. Bu duygusal durumla baş etmek için yardıma ihtiyaçları vardır. Aslında bir hastanın bu duygusal durumuna dikkat etmek tedavinin bir parçasıdır. Sağlık personelinin desteği, destek grupları, hastadan hastaya ilişkiler kişinin kendisini daha az yalnız hissetmesini önler ve az stresli olmasını sağlayarak hayatlarının kalitesini artırır. Kanser destek grupları kanser hastalarının tecrübelerini paylaşmak ve konuşmak için güvenli ortamlar sağlarlar. Hastalar sağlık personeline böyle bir grup bulmak için danışabilirler.
 Tüm sağlık çalışanları hastanın, tedavi, çalışma ve diğer faaliyetleri konusundaki sorularına yardımcı olmalıdırlar. Bunun yanı sıra dernekler, danışmanlar, dini topluluklar ve üyeleri hastaların kişisel problemleri ve gelecekleri ile ilgili olarak onların kaygılarını giderici yaklaşımlarda bulunabilirler. Arkadaşlar ve akrabalar hastalara destek olabilirler. Hasta, onunla dertleşecek diğer kanserli hastalarla tanışabilirler. Kanser hastaları destek grupları oluşturup onlarla tedavinin etkileri ve kanser konusunda bildiklerini paylaşabilir. Bu konuda akılda tutulması gereken her hastanın farklı olduğudur. Her ikisi de aynı kanser hastası olmasına rağmen bir hasta için doğru olan tedavi ve yaklaşım diğeri için yanlış olabilir’’.

Her zaman doğru olanın, hasta kişinin arkadaşların ve diğer aile üyelerinin önerilerinin doktora danışıldıktan sora uygulanması olduğuna özellikle vurgu yapan Uzm. Dr. Ertan Sarıbaş, tüm hastaları ve hasta yakınlarını birbirlerine karşı duyarlı olmaya çağırdı.