Çalıca köy halkının ulaşımı ve yaşam güvenliği açısından önemli olan bu talebi köy muhtarı Zülkü Kaya ve Çınarcık ilçe başkanı Muharrem Soyer, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun’a ilettiler ve bu konuda destek istediler. Milletvekili Coşkun, Başbakanlık Acil ve Afet Durum Yönetimi Başkanlığını aradı ve heyelanın kalıcı çözümü için gerekli ödeneğin çıkması için girişimde bulundu. Milletvekili Coşkun, Çalıca köy halkına müjdeyi verdi, 40 bin TL ödeneğin Maliye bakanlığı tarafından onaylandığını ve sorunun çözümü için İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığını söyledi.

Yapılan tespitler sonucunda Çalıca köy yolu bağlantısında heyelanın tepe noktasını oluşturan yolun yaklaşık 50 metrelik bölümünde açılmalar, ayrımlar oluştuğu ve yol kenarındaki hendeklerde zemin özelliğinden ötürü tıkanmalar yaşandığı tespit edildiği öğrenildi. Aktarılan ödenekle yolun ileride yeniden kaymasını önlemek amacıyla istinat duvarı projelendirilerek inşa edileceği bildirildi.

         Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından onay geldiğini belirten T.B.M.M. Çevre Komisyonu Üyesi, Yalova Milletvekili Coşkun, “Çalıca Köyüne ulaşım güvenliğinin sağlanması amacıyla heyelan ve toprak kaymalarının önlenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde ihtiyaç duyulan ödenek olan 40 Bin TL’nin aktarımı sağlanmıştır. Yapılacak keşif ve proje çalışmaları ardından yol iyileştirme faaliyetleri ve afet önleyici tedbirler alınacaktır. Çalıca köyümüze ve köy halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

     Çalıca Muhtarı Zülkü Kaya, “köyümüzün 15 yıllık sorunu çözüldü. Her sene yağışlar nedeniyle ilçe ve kalıca konutları ile bağlantı yolunda meydana gelen toprak kaymaları ve heyelanlar giderek büyüyerek, köylülerimizi ve o yoldan ulaşımını sağlayan vatandaşlarımızın hayatını tedirgin edecek boyuta geldi. Ancak geçici çözümler üretilebiliyordu ve her sene aynı tedirginlik yaşanmaktaydı. Konuyu, Milletvekilimiz Sayın Temel Coşkun’a aktardık. Milletvekilimiz, resmi başvuruları yapmamız için bizi yönlendirdi. Ve süreci bizzat takip edeceğini bildirdi. Senelerdir süregelen, köy halkımızın sağlığını tehdit eden sorunumuzun giderilmesi için gereken ödenek aktarıldığını öğrendiğimizde köyümüzde büyük bir sevinç yaşandı. Her sene oluşan heyelan ve toprak kaymalarına kalıcı çözüm için gereken ödeneğin aktarılmasında bize destek veren, katkı sağlayan Milletvekilimiz Temel Coşkun’a Çalıca köy halkı adına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

       Çınarcık’ın ilçe, belde ve köylerinin bütün meselelerini yakından takip eden ve taleplerine karşılık veren, sorunlarına ve problemlerine çözüm getiren Milletvekili Temel Coşkun’a teşekkür ettiğini ifade eden AK Parti Çınarcık ilçe başkanı Muharrem Soyer, “ilçemizi ve ilçe halkımızı ilgilendiren talepleri Milletvekilimize ilettiğimizde bize her türlü çözüm için yardımcı olmaktadır. Çalıca köyünde her sene meydana gelen yağışlarla oluşan heyelan ve toprak kaymaları önemli bir sorun haline gelmişti. Bu sorunu Sayın Milletvekilimize ilettik ve sorunun çözümü konusunda kendisinin de öngördüğü üzere köy muhtarlığı gerekli resmi başvuruyu Özel İdareye ve AFAD’a yaptı. Milletvekilimizin yaptığı görüşmeler neticesinde köyümüzün bu sorununa kalıcı çözüm getirecek ödenek aktarımı sağlanmıştır. Milletvekilimiz Sayın Temel Coşkun’a ilçe halkımız ve Çalıca köy teşkilatımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.