Çelenk sunumu ile başladı

İlk olarak Yalova Valiliği tarafından organize edilen programlara katılan Belediye Başkanvekili Ürekli, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene katıldı. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve tüm protokol üyelerinin hazır bulunduğu tören alanında çelenk sunumu yapıldı. Daha sonra Yalova Şehir Mezarlığına geçen protokol üyeleri, Şehitlikleri ziyaret ederek şehit olan asker ve polislerin kabirlerine karanfil bırakıp, dualar okudular. Programın devamında Harp MalulüGazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği’ni ziyaret eden protokol üyeleri, ardından Uygulama Oteli’nde verilen yemeğe geçtiler.

Osmanlı Basınında 1914-1915 Sergisi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılan “Havadis; Yüz Yıl Önce” adlı proje kapsamında100 yıl öncesine ait gazete, dergi, kartpostal, harita vb. arşivlerden yararlanılarak oluşturulan eserlerin yer aldığı serginin açılışı Kent Müzesi’nde yapıldı. Serginin açılışı Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Belediye Başkanvekili Adil Ürekli tarafından yapıldı.

Çanakkale Cephesi, Kafkas Cephesi (Sarıkamış Harekatı) ve Kanal Harekatına ilişkin belgelerin yer aldığı sergiyi Vali Yardımcısı Uçar ve Başkanvekili Ürekli beraber gezerek eserler hakkında bilgiler aldılar.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu bu eşsiz sergi 7 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak ve tüm Yalovalılar tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.

18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Programı

Yalova Belediyesi tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan günün son programı 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Anma programı oldu. Düzenlenen programa Yalova Belediye Başkanvekili Adil Ürekli, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ile beraber katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı programda; şiir dinletisi, konser ve kısa film gösterisi yapıldı.Program sonunda Başkanvekili Ürekli ve Başkan Yardımcısı Güner, sanatçıları tebrik ederek ‘Yalova Benim Kentim’ kitabını armağan ettiler.