Yalova Belediyesi Karanfil Evleri’nin geleneksel olarak düzenlediği Karanfil Ev şenliklerinin dördüncüsü Osmanlı Parkı’nda bulunan alanda açıldı. 

   Açılış töreninin kurdelesini; Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, YTSO Başkan Yardımcısı Muhammet Sarıoğlu, Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ve bayanlar yaptı.
       Açılış töreninde konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, “Bu yıl 4.sü düzenlenen Karanfil Ev Şenliği’nin sona ermesinin ardından dükkanlarımız açık kalacak. Bayanların ev ekonomilerine katkıda bulunmaları için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu kapsamda önümüzdeki sonbaharda Yalova şehir merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak bayanların el emeği ürünlerini satacakları dükkan açacağız. Burada her mahalleden bayanlar sırayla, koordineli olarak çalışmalarını sergileyecekler. İnşallah satışlar artınca önümüzdeki sene İstanbul Nişantaşı’nda bir dükkan tutacağız” dedi.
Yalova Valisi Esengül Civelek ise yapmış olduğunu konuşmada, “Her yıl düzenlenen Karanfil Ev Şenliği’nin hayırlı olmasını diliyorum. Kadınlarımızın kültürel birikim kazanmaları ve sosyo-ekonomik gelişimlerinin artması adına yapılan bu faaliyeti çok önemli buluyorum, belediyemize teşekkür ediyorum ”dedi.
Açılışı yaptıktan sonra stantları gezen protokol mensupları, daha sonra kokteyle katıldılar. Şenlik programı Mine Koşan konseriyle devam etti.