Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili İsmail Yılmaz, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü ve Ostim Sosyal Güvenlik Merkezini ziyaret etti.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Vekili Yılmaz, pandemi döneminde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler hakkında bilgi aldı.

Başkan Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada vatandaş memnuniyeti artırmak adına hızlı, erişilebilir kaliteli hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “81 milyon vatandaşımıza, sosyal güvenlik il müdürlüklerimiz ve bağlı sosyal güvenlik merkezlerimizle kaliteli hizmeti sunmak için büyük bir titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm SGK personelimize hizmet konusunda göstermiş olduğu özverilerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Genel Sağlık Sigortasının yürütülmesi en zor kamu hizmetlerinin başında geldiğini ifade eden Yılmaz, “Tüm dünyayı derinden etkileyen, günlük yaşamı durma noktasına getiren COVID-19 salgını sürecinde dünyanın önde gelen ülkeleri bile sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaştı. Sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde ülkemiz Dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır. Bu süreçte, temel hak ve hürriyetlerden olan sosyal güvenlik hakkının kesintisiz ve etkin bir şekilde sunulması daha da önem kazanmıştır” ifadelerini kullandı.