Tevfik Erdoğan açıklamasında Ülkemizde ve Dünyamızda çalışan tüm  emekçi kadınların gününü kutladı ve yazılı basın açıklamasını şu sözlerle sürdürdü " Kadına duyulan saygının ifadesi olarak, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü ilan edilmesinden asırlar önce, Türk toplumunda devlet kuranlar kendilerini takdim ederlerken 'Ben bu devletin Han'ıyım vurgusunu yaparken yanındaki eşini kastederek  buda benim Hanım diyerek eşinin nezdinde tüm kadınları yüceltmişlerdir.  Dağı taçlandıran doruklarındaki  kardır. Yine asırlar önce devlet yönetenler  ben sizin için yüce bir dağ isem buda benim karım’ dır diyerek yanındaki eşini  dolayısı ile kadını yüceltmişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK halka  seslenirken hanımefendiler, beyefendiler diye hitap etmemiş "EFENDİLER" diyerek kadına ve erkeğe eşit baktığını göstermiş ve kadına  değer vermiştir.

 

Günümüzde ise kadınlar konusunda hızla gerilere gittiğimizi görüyoruz.  Emekçi kadınlarımız daha geniş manasıyla çalışan kadınlarımız cinsel bir obje gözüyle bakılması, dövülmeleri, darp edilmeleri ve öldürülmeleri yaşamın doğal akışı içerisinde olağanmış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Bunu destekleyecek şekilde yorum ve demeçler veren sözde kendini din alimi gören bir takım kişilerin kadını alçaltıcı haberlerin yoğunlaştığında görmekteyiz. Hatta bu kişilerin demeçleri öylesine ileri gitmektedir ki, kız çocukları ve hatta kayın valide den bile cinsel tahrik unsuru görebiliriz diyecek kadar uzatmaktadırlar.

 

Biz ADD olarak bu zihniyette olanları kınıyor, kadını toplumun  gelişmesinde temel  unsur olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Emekçi kadınlarımıza aile içinde, iş hayatında ve toplumsal gelişmemizde verdikleri mücadeleden ötürü teşekkür ediyoruz. Verecekleri tüm mücadelede daima yanlarında olduğumuzu ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz." dedi.