Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yalova Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi Programı düzenlendi. Yılbaşı akşamı 90. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katılım sağladı. Mekke'nin Fethi Programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İstiklal Marşı ile devam etti.

  Yılbaşı kutlamalarının emperyalist sömürgeciliğin bir oyunu olduğunu söyleyen Ak, "Verdiği söze, tuttuğu ele sadık bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmek için hareket eden dünyanın en büyük gençlik organizasyonudur AGD. Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz. Saraybosna İstanbul’dan, Diyarbakır Bağdat'tan, Şam Kudüs'den ve Kudüs de Mekke’den koparılamaz. Bu ayrılık geçicidir ve Endonezya’dan Fas’a İslam birliği çok yakın zamanda inşallah gerçekleşecektir. AGD mensupları olarak yılbaşı kutlamalarının, bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz. Alkol müptelası haline getirilen bir neslin sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı direnme vasfını kaybedeceği inancındayız" dedi.

  "Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu düşünüyoruz" diyen Ak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke'nin Fethi Programları düzenliyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimiz, yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik barınma ve burs imkânları sağlamaya devam ediyor. Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bizim davamız İslam'dır. Gayemiz Allah'ın rızasını kazanmaktır. Hedefimiz hak nizamı hakim kılmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz cihaddır, ikna metodudur. İnsanlığın kurtuluşu ancak İslam ile mümkündür. İslam ise Allah yapısıdır dolayısıyla mükemmeldir. Eksiklik ve fazlalık kabul etmez. Bu dava için çalışmak herkese nasip olmaz. İster gecenizi gündüzünüze katıp çalışın, ister yan gelip yatın. Bu Hak davanın başarısını ne bir gün öne alabilirsiniz, ne de bir gün geciktirebilirsiniz. Bütün mesele bu şerefli davada nasıl bir imtihan vereceğinizdir" dedi.

  Başkan Ak'ın konuşmasının ardından AGD ortaokul ve lise komisyonunun Filistin direnişi tiyatral bir gösteri ile anlatıldı. Gösteride duygu dolu anlar yaşandı. Gecede İlahiyatçı Yazar Metin Ocak da Mekke'nin Fethi ile alakalı bir sohbet verdi. Ardından şiirlerin okunduğu gecede umre çekilişi de yapıldı. Gecede son olarak Kabe örtüsü ve Sakal-ı Şerif de vatandaşlara gösterildi.