1.Bölge illeri olan; İstanbul, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, SakaryaTekirdağ ve Yalova illerinden gelen il kadın kolları başkanları, başkan yardımcıları ve ilçe başkanlarından oluşan bu geniş katılımlı toplantı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal ve ilçe teşkilatlarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.Bölge Teşkilat Eğitim Programı’na Yalova ekibi ol olarak, AK Part Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan,  İl Kadın Kolları yürütme İlçe Kadın Kolları başkanları katıldı.

      AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’in açılış konuşmalarının ardından eğitim programına başlandı.

 

AK Parti iktidarında kadın konusunu ise 1. Bölge Bayan milletvekilleri Belma Satır,Sevim Savaşer,Türkan Doğaloğlu,Tülay Kaynarca,Gülay Dalyan,Azize Sibel Gönül,Saime Aydın İncekara sunumlarıyla programa renk kattılar.

     AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu “Teşkilat İçi Eğitim” konulu sunumunu yaparak, 1.Bölge kadın kolları teşkilatlarına insan ilişkileri ve protokol ilişkileri alanlarında bilgiler verdi. Siyasî iletişimde dikkat edilmesi gereken iletişim gruplarını, halk, seçilmişler ve atanmışlar olarak 3 başlıkta toplayan Göksu, bu 3 iletişim grubu ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizdi. 

     Ardından AK Parti Batman Milletvekili, Disiplin Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Teşkilat İçi İlişkilerde Usul ve Esaslar” konulu sunumunu yaptı. Parti içi hizmet anlayışından ve teşkilatlardaki hiyerarşik yapılardan da bahseden Ekmen, il kadın kolları ekiplerine bu konuda detaylı bilgiler vererek çözüm sürecinde amacını, 1923/1. Meclis ruhunu yakalamak, akan kanı durdurmak, Türkiye’nin tarihine yakışır liderlik ve büyüklüğü taşımak olduğunu ifade etti.

 

      Ayrıca çözüm süreci ve akil insanlar heyeti ile ilgili olarak sunum yapan Ekmen, çözüm sürecinin geçmişten günümüze özetleyerek bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Çözüm sürecinin dünü, bugünü ve yarını için kapsamlı değerlendirmeler yaparak, bu süreçte il kadın kolları teşkilatlarına düşen görevlerden bahsetti. 

     Öğle yemeği sonrası Psikiyatrist Prof. Dr. Medaim Yanık “Siyasal Psikoloji” konulu sunumu ile sahne aldı. Siyasal davranışlar ve altında yatan sebeplerle ilgili bilgiler veren Yanık ayrıca, seçmen davranışlarından da bahsederek, yaklaşan seçimleri hedef alıp il kadın kolları ekiplerini bilgilendirdi. Oy verme alışkanlıklarının altında yatan psikolojik mesajları değerlendiren Medaim Yanık, hizmet seçmeni, siyaset seçmeni, lider seçmeni, etnik seçmen gibi konu başlıkları ile seçmen türlerini inceledi. 

     Kapanış konuşmalarının ardından 1. Bölge İl Kadın Kolları Başkanları’na tek tek söz veren AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, İl başkanlarının anonslarını bizzat kendisi yaparak onlara verdiği önemi gösterdi. 

      AK Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan ise, Mevlana’nın kadın annedir, kadın kız çocuğudur, kadın ninedir, kadın sırat köprüsünde yol arkadaşıdır,kadın Peygamberimizi doğurandır sözünü hatırlatarak, kendilerinin de bu anlayışla 81 ilde çözüm sürecine katkı sağlayacaklarının altını çizdi. 

   Çözüm süreci ile ilgili bir eğitim programı gerçekleştirmek üzere tüm il kadın kolları teşkilatlarını Yalova’ya davet eden Dedecan, böyle bir organizasyonda ev sahibi il olmanın hem şahsına hem de ekibine onur vereceğini belirtti.  Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’na hem de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na organizasyon için teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.