Altınova Belediye Meclisi 2021 yılı ağustos ayı olağan meclisini Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın başkanlığında tamamladı. Mecliste yapılan görüşmelerde belediyenin merkezi Konya’da bulunan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne (AGRİCİTİES) üyeliği oy birliğiyle kabul edildi.

“195 bin Ata Tohumu dağıttık”

Altınova Belediyesi’nin tarıma çok büyük önem verdiğini, ifade eden Belediye Başkanı Dr. Metin oral, “Altınova Belediyesi olarak üreticilerimize önemli katkılar sağlıyoruz. 2018 yılında başlattığımız ‘Altınova Belediyesi Üreticiye Destek Projesi’ kapsamında bu yıla kadar toplam 195 bin adet ata tohumu fidesini vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Ata tohumlarımız, Altınova'mızın bereketli topraklarıyla buluşmaya devam edecek. Her bir tohum üretken ellerde bereket ve bolluğa dönüşecek inşallah. Vatandaşlarımızdan bu fidelerden tohum elde etmelerini ve yeni fideler oluşturmalarını istedik. Böylece ata tohumlarımıza da sahip çıkacağız.

Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi

Ülkemizin ilk ve tek engelsiz tıbbi aromatik bahçesi olma özelliğini taşıyan 50'si ağaç ve çalı grubu, 170'i tıbbi ve aromatik bitki olmak üzere 220 çeşit endemik bitkinin bulunduğu Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemiz, bizim en önemli değerlerimiz arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRİCİTİES)

21-23 Mart 2017 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Tarım Şehirleri Konferansı’nda doğan fikir doğrultusunda 24 Haziran 2019 tarihinde kurulan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği, tarım sektöründe geniş yer eden şehirlerin bir araya geldiği bir birliktir.

Türkiye’de kurucu 13 Büyükşehir Belediyesi (Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Ordu, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa) yanında Azerbaycan, Afganistan, Bosna Hersek, Filistin, Irak, Kenya, Sudan, Tacikistan ve Ukrayna belediyelerinden de üyelerin olduğu Birlik, sürdürülebilir tarım, gıda güvenliği ve sağlıklı toplum konularında çalışmalarını yürütmektedir.

Birlik, su yönetimi, iklim değişikliği, kuraklık ve sıfır atık konularında farkındalık oluşturma üzere çalışmalarda bulunmaktadır. Bunun yanında birlik tarımda gerçekleşen iyi uygulamaların üye ülkelerin belediyelerine transfer edilmesini; teknolojik gelişmelerin paylaşılmasını ve belediyeler arası aktarımla kapasite gelişimini amaçlamaktadır.

Konya merkezli Birliğe üye olunmasıyla tarım, gıda güvenliği ve lojistik konularında iş birliği faaliyetlerinin artırılabileceği, birlik üyesi ülke ve belediyelerle ortak projeler geliştirilmesi beklendiğinden, söz konusu birliğe üye olunması Türkiye Belediyeler Birliği tarafından desteklenmektedir.