Millet; Vatan derdinde Birileri; Rant peşinde

Eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, döneminde turizm tesis alanı olarak işlenen ve sonrasında yine eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, döneminde parsellere ayrılarak 5 yıldızlı otel yapılmak üzere satılan Arboretum arazisinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

2015 yılının Ekim ayında İmara açıldığı iddiasıyla bir anda kamuoyu gündemine oturan Arboretum arazisi daha sonra AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel’in dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi ziyareti sonrasında yeniden Turizm Tesis alanına çevrileceği talimatını verdiği kamuoyuna bildirilmişti. Buraya kadar olan noktada her şey yolundayken Arboretum arazisine yapılması planlanan proje kısa bir süre önce Yalova Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 15 Temmuz gecesi kendini bilmez paralel yapı FETÖ mensubu askerler tarafından bir darbe girişiminin ardından ülkede demokrasi ve vatan için milyonlar sokaklardayken böyle bir projenin imar müdürlüğüne sunulması ülkemizin “ bu kargaşa ve gergin ortamından yararlanılıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

 

 

ARBORETUM “ YALOVA AVM- OTEL PROJESİ” 

Projeyi çizen İstanbul merkezli firmanın internet sitesinde projenin temsili resimleri sergilenmeye başlandı. Ancak Turizm Tesis alanı olarak tahsis edileceği söylenen arazide yapılacak projenin ismi projeyi çizen firmanın internet sitesinde “ YALOVA AVM- OTEL PROJESİ”  adıyla yayınlandı. Bilindiği üzere  bu arazinin 5 Ekim 2015 tarihle ulusal haber portalların da  çıkan haberlerle yeniden Turizm Tesis alanına çevrileceği kamuoyuna servis edilmişken yeniden bir AVM – OTEL projesine dönmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

 

 

Olayla ilgili yaptığımız araştırmanın devamında yine projeyi hazırlayan firmanın sitesindeki beyanda 130.000 metrekarelik bir projeden söz edilirken Arboretum alanın 24.000 metrekareden oluştuğu biliniyor. ÖPA(Özel Proje Alanı) olarak tahsis edilen bu alanda kaç katlı bir proje gerçekleştirilmesi planlanıyor?

 Yalova'da düzenlenen mitinge katılan dönemin Başbakanı ve şimdi Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan, "Arboretum arazisi Özel Turizm ve kongre alanı olacaktır. Bu arazi üzerine planlanan proje dışında hiç bir  uygulama yapılmayacaktır" demişti. Cumhurbaşkanının bu beyanı ortadayken  AK Parti Yalova İl Başkanlığının ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel’in tavrı ne merakla bekleniyor.

 

 Katıldığı her ortamda  “ Yalova Benim Evladımdır” diyen  ve Yalova’ya kazandırdıklarıyla Yalovalıların gönlünde taht kuran Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Arboretum arazisinde böyle bir projenin yapılmasına izin verecek mi ?

 

Konuyla ilgili yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 

Haber: Ayhan Polat

 

 

 

 

İşte projenin resimleri;