Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Samancı, İdris Durmuş, Tülay Tezcan, Gamze Yüksel, Başak Gazetesi sahibi Rüstem Yılmaz, Pusula Gazetesi sahibi Hüseyin Kutgün, Yalova Gazeteciler Cemiyetinin kurucusu ve 4 dönem başkanlık yapan eski başkan Mehmet Cantözün ziyarette hazır bulundu.

       Yalova’daki basın mensuplarının sorunlarının masaya yatırıldığı ziyarette, Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat, ilde yayınlanan gazetelerde Atalay’a yayınlardan birer gazete takdim etti ve Yalova yerel basınının yayın kalitesini gösterdi.

      Özellikle birinci hamur ve kuşeye basılan haftalık gazetelerin baskı kalitesini beğendiğini söyleyen Atalay, ‘Yalova, Anadolu’nun bir çok ilini, kağıt ve baskı kalitesiyle geride bırakmış bir kent olarak gördüm. Bu baskı kalitesiyle, Yalova’nın yerel basının gazetecilik mesleğini, ne kadar ciddi bir şekilde yaptığının bir belgesi olarak değerlendiriyorum. Basın İlan Kurumu olarak, bizlerde üzerimize düşeni yaparak, bu yayınların yaşaması için elimizden gelen desteği sağlayacağız’ dedi.

     Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat, ‘Yalova Gazeteciler Cemiyeti 2000 yılında, büyük maddi fedakarlıklarla kurulan bir meslek örgütüdür. Gazetecilik mesleğinin etik kurallarını yerine getiren her emekçi, cemiyetimize üye olabilmektedir. Yalova’daki en büyük sorunlardan biri emek hırsızlığıdır. Vergi levhası, oda kaydı, meslek örgütüne üye kaydı, iş yeri bulunmayan ve kayıt dışı gazetecilik yapan birçok kişi mevcuttur. Bizler emeğimizin, alın terimizin emek hırsızları tarafından gasp edilmesini istemiyoruz. Gazete çıkartmanın mutlak suretle bazı kriterlere bağlanmasını ve bu kriterleri uygulayamayanların cezai işlemlere tabii olmalarını ve gazetecilikle ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Sabırsızlıkla beklediğimiz, internet haberciliğiyle ilgili düzenlemenin de bir an önce kanunlaşarak yürürlüğe girmesini arzuluyoruz’ dedi.

Atalay , ‘Bahsettiğiniz şikayetleriniz de haklısınız, sorun ve sıkıntıları biliyoruz. Bu sorunların çözülmesi için girişimlerde bulunduk. İnternet haberciliğiyle ilgili çok yakında kanun çıkacak’ dedi.

Ziyarette başkan Polat, Atalay’a çiçek takdim etti ve çeşitli ikramlarda bulundu.

     Yalova Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyaretle, yönetim kurulu ve üyelerinin gönlünde taht kuran Atalay, Halk Eğitim Merkezi’ndeki konfreans için yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından, Yalova Gazeteciler Cemiyetinden ayrıldı.

Haber Foto: Gamze Yüksel