Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Yeni Türkiye yolunda daima ileri anlayışı ile çalışıyoruz" dedi.
Termal ilçesi 2017 yılında bir biri ardına gelen yatırımlarla kabuk değiştirdi. İlçenin uzun yıllardır değiştirilmeden duran içme suyu altyapısı, İller Bankası desteği ile sil baştan yenilendi. 7 kilometrelik hatta, yer alan asbestli borular kaldırılarak yerine halkın sağlıklı bir şekilde su içmesine imkan tanıyan bir altyapı tesis edildi. 8 milyon TL'lik alt yapı ilçeye en kötü ihtimalle 50 yıl boyunca hizmet edecek hale geldi.
İlçede kanalizasyon alt yapısı da yenilendi. Yapılan çalışmalar sayesinde, bir turizm ilçesi olan Termal turizm tesislerinin de sorun yaşamadığı bir hale getirildi. Altyapıda yaşanan sorunlar tek tek tespit edilirken, belediye imkanları ile yapılan çalışmalarla kanalizasyon altyapısı da modernize edildi.

Termal ilçesinin merkezinde kaplıca suyu dağıtımı yapıldı. İlçedeki tüm otel motel ve pansiyonlar kaplıca suyu ile yerli ve yabancı turistlere hizmet eder hale geldi.


Termal’de ilk ve tek katlı yer altı otoparkı

Yalova Termal Belediyesi sayesinde bir ilki de yaşadı. Yalova’nın ilk ve tek katlı yer altı otoparkı, Termal ilçesinde inşa edildi.

Termal Belediyesi eski hizmet binasının olduğu alanda, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Partili Belediye Başkanları ile çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle gerçekleşen temel atma töreni sonrasında başlayan çalışmalar kısa sürede tamamlandı.

100 araç kapasiteli ve 2.5 milyon TL maliyetli yeraltı otoparkının üstü ise şehir meydanı olarak tasarlandı. Zabıta Müdürlüğü ve Gökçedere Mahalle Muhtarlıklarına da bu alan içerisinde bir yer kazandırıldı.
Termal Belediyesi ve hükümet destekleri sayesinde 2017 yılı içerisinde sadece bu 2 hizmet için ilçeye 10.5 milyon TL yatırım yapıldı.

Bulundukları makamların sadece hizmet noktaları olduğunu bildiklerini belirten, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik; "Bizler millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşte Tek Millet,Tek Bayrak,Tek Vatan,Tek Devlet sayan bir anlayışın mensuplarıyız. Hizmet için buraya talip olduk. Bu amaca ulaşmak için de var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Ben, en önce Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm hükümetimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Öte yandan AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'e, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'a da ilçem adına teşekkür ediyorum. İlçemizin yapılan bu yatırımlarla çehresi değişti. Dünyanın her noktasından gelen turistleri ağırladığımız Termal, üstlendiği misyonun da bilincindedir. İlimizin turizm potansiyelinin lokomotifi konumundaki ilçemize yapılan bu yatırımlarla, Termale gelen turistlere verilen hizmet kalitesini de daha yukarılara taşımıştır. Her şey Termal için’’ şeklinde açıklamada bulundu.