Toplantıya, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AK Parti 23. Dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Yalova AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Yalova AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan, Yalova AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tolga Temel, ve AK Parti teşkilatı katılım sağladı.

     "Türkiye'deki barış süreci" ile ilgili açıklama yapan, AK Parti 23. Dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, ‘Bu vatan için edebiyat değil, çalışmak lazım. Vatan için, insan için çalışacaksınız. Bana hastanelerde yatan değil, sağlıklı koşan insan lazım. Ben insanları süründürmek için devlet kuramam ki. Türkiye’yi iyeleştirmemiz lazım. Benim vatandaşım sürünmeye değil, baş tacı olmaya layık. Bizim AK Parti olarak vizyonumuz bu. Dünyada en iyi ne varsa, bizim neyimiz eksik, burada da olacak’ dedi.

      PKK örgütü hakkında da değerlendirme yapan Ayva, ‘Terör örgütünden hepimiz zarar görüyoruz, sadece ensesi kalın olanlar zarar görmüyor. Birilerinin güdümünde gidenler, tuttular çocuklarımızı birbirine düşürdüler. Biz acılarla buluşmak zorunda değiliz. Kim bizi bu acılara itekleyebilir, zorlayabilir, işte biz şimdi acılarda buluşma devrini bitiriyoruz. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi, çirkin bir savaşın hiçbir kazananı olmaz ama onurlu bir barışın ve şerefli barışın da kaybedeni olmaz. Bizimde arzumuz budur ’dedi.

     Terör örgütüyle pazarlık yapmanın söz konusu olmadığını söyleyen Ayva, ‘Şuanda terör örgütünün alternatifi yok. Türkiye yapabileceğinin daha fazlasını yapabilecek durumda. İnsanımız için ne gerekiyorsa en iyisini yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

          Ayva, ‘Kürtçe konuşan vatandaşlarımız, bir zamanlar Kürtçe müzik dinlediğinde hapise atılıyordu. O çirkinliklerin, artık bu Türkiye’de olmaması lazım. Birisi Kürtçe konuştu diye, Kürtçe müzik dinledi diye hapise atılmamalı. Ne kadar insani bir olay ki bu? Böyle bir adalet olmaz. Farklı olmayı kabullenmeliyiz. Hepimiz faklıyız baştan tırnağa kadar. Birilerini, suçlamakla, yadırgamakla bir yere gelinmez. İnsanların, dini, ırkı, siyasi görüşleri, beden olarak, ekonomik olarak ve yaşadığı bölge farklı olabilir. Ne mahsuru var? Sizlerden istediğim, gelin şu cennet vatanımızı, birilerinin oyuncağı yaptığı, bizi birbirine düşürdüğü ülke olmaktan çıkaralım. Gelin, hepimizin, kıymetli olduğunun farkına varalım. Hepimizin kıymetini artıran çalışmalar yapalım. Çok güçlü bir hükümetimiz var. El ele verelim’ dedi.

   Çözüm sürecinin, insan hayatına olumlu yansımasını istediğini söyleyen Ayva, ‘Cana yaşamaya engel olmayan bu süreci paylaşalım. İnsanın insanca yaşama hakkının sağlanması ve ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanması için başlatılan “Çözüm Süreci”ne herkesin ve herkesimin destek vermesi gerek’ dedi.

Haber   Foto: Gamze Yüksel