Toplantıda fiziksel sağlıkla birlikte ruh sağlığının da korunması gerektiğini belirten Müezzinoğlu,"İnsanı, aileyi merkeze alan, eğitimi ve kamuoyunu oluşturucularını merkeze alan bir anlayışla, yol haritamızı dünya da biz de yeniden gündeme getirmeliyiz. İşin bu boyutunu yeniden masaya yatırmalıyız" dedi.

Toplantıda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin "500 şizofren hastasına tedavi sistemi bakanlığımız içinde yapılıyor. Bunu umut evi sistemine entegre edecek şekilde ev sistemine geçiyoruz. Şu anda 6 umut evimiz oldu. Şizofren hastalarının gelip tedavi edildiği onlara bakanların eğitici eğitiminin verildiği bir sistemi hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yalova’yı temsilen Konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Fatih Seyran, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Psikiyatrist Cenk Özdemir ve Psikolog Esra Boz katıldı.

Konferans sonrasında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Yalova İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin açtığı standı ziyaret etti. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi olan hastaların yaptığı çalışmaları her iki bakanda tek tek inceledi.

Bakanlar çalışmalardan ötürü Yalova’daki sağlık çalışanlarına ve üretimi gerçekleştiren hastalara teşekkürlerini iletti.