Evraklarını Yalova AK Parti İl Teşkilat Başkanı Yaşar Demirel’e teslim eden Binicioğlu, aday adaylığını resmen açıkladı.

Her daim partide hizmette olacağım

  Yalova’nın en eski siyasetçilerinden biri olduğunu belirten Binicioğlu, ‘Yalova’nın sorunlarını, ekonomi kültür, sosyal hayatını çok iyi biliyorum. Daha öncede belediye başkanlığı yapmıştım. Yalova’ya hizmet etmek için, ekonomik olarak elimden geliyorsa yapacağım. Şimdilik adayım, seçimleri kazanmak için uğraşacağız. Bu bir şans meselesi değil bu, anketler olacak, teşkilatta ve genel merkezde değerlendirmeler olacak. Aday başvurumu yapmadan önceden, kamuoyunun durumunu ölçtüm ona göre aday oldum. Hayırlısı olsun. Her daim partide hizmette olacağım. Bu güne kadar sağa, sola sapmadan hizmet için çalıştım. Partiler araçtır, bizde aday olursak Yalova için çalışacağız’ dedi. AK Parti İl Teşkilat Başkanı Yaşar Demirel ise Binicioğlu’nun Yalova’ya hayırlı olmasını diledi.

Barbaros H. Binicioğlu kimdir?

1962 yılında doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi’nden 1983 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1983-1986 yılları arasında yurtdışında mesleki faaliyetlerde bulundu. 1987 yılında Yalova’da mesleki hayatına devam etti.Bu yıllar içinde siyasi hayata da atıldı.1994 yılından sonra Yalova İli Belediye Meclis Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği,Belediye Meclis Katipliği, Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği ile Belediyeler Meclisi Çevre Komisyonu Üyeliği’nde bulundu.Yalova Belediyesi’ni temsilen AB bağlantılı projelerde yurtdışı görevler üstlendi. 
28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Yalova Belediye Başkanı seçilen Barbaros H.Binicioğlu İngilizce, Arapça bilmektedir.

Haber Foto: Gamze Yüksel