Projeyle birlikte; yaşam ve geçim şartlarının zor olduğu bir orman köyü olan Sermayecik Köyü'nün özellikle çilek yetiştiriciliği üzerine lider ve popüler konuma gelmesinde kalkınma sürecinin başarı hikayesini bölge ve ülke çapında duyurmakla Sermayecik Köyü'ne has kırsal kalkınma modelinin tüm ülkeye tanıtılması amaçlanmıştır. Nihai olarak ise aynı durumdaki diğer köyler için rol model oluşturulması amaçlandı.

     Belgesel çekimlerine Yalova İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal, Rumeli TV "Bugünde Nerdeyiz"programının sunucusu Ahmet TÜRKER ve ekibi, Yalova Foto MERAK'tan profesyonel fotoğrafçı Seçkin Metin, Sermayecik Tar. ve Kırsal Kalkınma Koop. Başkanı Resul Çiftçi, pek çok üretici ve İl ve İlçe Müdürlüklerinden teknik elemanlar katıldı.

     Parçalı, engebeli arazileri ve sert iklimi olan 2005 yılında Organik Tarım projesine dahil edilen Sermayecik köyünde özellikle çilek üreticilerinin çilek seraları ve tarlalarında röportaj ve incelemeler yapılarak Yalova Kent Müzesinde açılacak olan fotoğraf sergisi için fotoğraflar çekilip görüntüler alındı.