HABER: Abdullah Bozkurt

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kaytazdere sahil bölgemizde 11 Temmuz 2020 Cumartesi saat 09:00-17:00 saatleri arasında otopark ücreti uygulaması başlatılmıştır. Uygulama yalnız hafta sonları planlanmıştır kontrol noktası 4 yıl önce sahil güvenliği için oluşturulmuştur 24 saat kamera kayıt noktası olarak belirlenmiştir. Uygulama sahil bölgemizde ikamet eden vatandaşlarımızın önerileri doğrultusunda değerlendirilmiştir. Hafta sonu günübirlik misafirlerin yarattığı çevre kirliliği sebebiyle mahalle sakinleri bunun karşılığında otopark ücreti uygulamasının hayata geçirilmesini istemiştir. Mahalle sakinleri ve misafirlerinden herhangi bir ücret alınmamıştır alınması söz konusu değildir.

5 TL ücret semboliktir. Çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik uygulamanın bir parçasıdır ve çevre temizliği hizmetlerinde kullanılacaktır.

Türkiye’nin her ilinde ücretli otopark uygulaması yapılmaktadır ve her turistik bölgede olan uygulamadır. Yapılan haberle yanlış bir algı yaratılmak istenmektedir. Bu konuda belde halkımızın düşünceleri bizim için değerlidir uygulamamız tekrar yetkili kurulumuzca değerlendirilecektir.

Her ne kadar aleyhimize haber yapılsa da beldemizin tanıtımından dolayı tüm basınımıza teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.