“Bağımsız bir ülke olma seviyesine yükselerek Cumhuriyet kazanımlarını elde etmiş bir millet, bu kazanımları kendisine hediye eden büyük kahramanını ilelebet yaşatacaktır” diyerek sözlerine başlayan Başkan Salman mesajına şöyle devam etti;

“Hayatını ülkemizin istiklâline, refah ve mutluluğuna adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmakla kalmayıp, bütün dünyada kabul gören engin düşünceleriyle, çağdaşlaşmayı hedefleyen toplumlar için de uyanışın öncüsü olmuştur. Bugün bizlere düşen görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir.

Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, çağdaşlığa gönül veren bizlerin, Atamızın bıraktığı eşsiz Türkiye Cumhuriyeti armağanını korumak ve kollamak adına verdiği mücadelemiz asla bitmeyecek, bitirilmeyecektir. O’nun düşünce sistemi; insan sevgisi, bilim ve akılla beslenen birleştirici ve bütünleştirici yapısıyla milletimiz ve insanlık için kurtuluşun, bağımsızlığın, gelişmenin, ilerlemenin ve uygarca yaşamanın evrensel bir sembolü hâline gelmiştir. Bu düşüncelerle 81 yıl önce 10 Kasım’da ebediyete uğurladığımız büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün de saygı, sevgi, minnet ve şükranla anıyorum.”