BBP’nin ilk kez sandık başında olacağını ifade eden Bayburtlu, ‘BBP’nin parti içerisindeki dağılımı bayramdan sonra gerçekleşecek. BBP’nin parti binasını Arabacılar Sokağına taşıdık. Parti binamızın açılışı, bayramdan sonra olacak. Seçim çalışmaları için ilk defa sandık başında olacağız. Türkiye genelinde 4. partisi olduğumuz için, BBP, 20 yıllık siyasi hayatında ilk defa, seçimlere sandık görevlisi verecek. Yerel seçimlerde, sandık başında, oylarımızın nöbetçisi olacağız, bir oy bile kaçırmayacağız. Bu konuya ağırlık verdik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

              ‘BBP, milletin hayrına taraf oldu’

      Siyasetin ikiye ayrıldığına dikkat çeken Bayburtlu, ‘Siyaseti hizmet içinde, menfaat içinde yapanlar var. Yalova’daki siyasetle BBP’nin siyaseti tamamen farklı. Biz siyaseti, hizmet odaklı vatandaşın menfaatleri doğrultusunda yapıyoruz. Eğer siyaseti, para, pul ve şöhret kazanmak için isteseydik, şuan ki yerimiz AK Parti’de olurdu. Biz her ne pahasına olursa olsun, çok ağır bedelleri olsa da, kendi parti menfaatlerimizi bir tarafa bırakıp, milletin hayrına taraf olduk. Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, şöyle demişti; ‘İnanmadığım bir davada milyonlarca insanla birlikte olmaktansa, hak bildiğimiz, doğru bildiğimiz davada, tek başımıza hedef belirledik’. Biz de bu yolu, hedef belirledik. Bizimle bu yolda yürüyecek insanlara, partimizin kapısı her zaman açıktır’ dedi.

‘Herkes bizim çizgimizi biliyor’

      Halkı yöneten idarecilerin, vatandaşların sorunlarına çözüm getiremediğini dile getiren Bayburtlu, ‘İnsanlar, hayalleri ve gerçekleri örtüşebildiği kadar, kendilerini mutlu hissederler. Yalova’da verilen hayallerle, insanların kurdukları hayaller gerçekleştirilemeyeceğinde, halk hüsrana uğruyor. Yöneticiler seçim zamanı millete vaat veriyor yanında oluyor. Seçim bittikten sonra herkes yoluna diyorlar, vatandaş kendi sıkıntılarıyla baş başa kalıyor. Herkes bizim çizgimizi biliyor. Siyasette herkes polyanacılık oynuyor. Yalova AK Parti’nin içindeki var olan sıkıntıları herkes biliyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın AK Parti’ye geçmesiyle gruplanmalar oldu’ dedi

Bayburtlu, ‘CHP’nin zihniyeti komünist, AK Parti’nin ise Kapitalist’

      Türkiye’de CHP ve AK Parti’nin genel durumunu değerlendiren Bayburtlu, ‘CHP’nin zihniyeti, halkın varlığına tamamen karşı. Komünist sistem gibi, halk yok olsun, biz rahat edelim diyorlar. Halkın var olması demek, onlar için problem. AK Parti’nin zihniyetinde de kapitalist zihniyet var. Halk varolsun, halk bize modern kölelik yapsın, hep hizmet etsin. Halk ne yükselsin, ne alçalsın aynı seviyede, her şeyi kabul edip, itiraz etmesin istiyorlar. AK Parti’ tepeden inme, düz yaklaşım mantığıyla hareket ediyor. Eskiden bu yapıyı iktidar, katı kurallarla yapıyordu, şimdi AK Parti bunu şirin hale getirdi kriterler koyarak yapıyor’ dedi.

‘Siz adaleti yerine getireceksiniz, tarafsız olacaksınız’

        Bayburtlu, ‘İktidar seçim meydanlarında iktidar olurken, milliyetçi ve muhafazakar değerlere sahip olan insanlara vaat vererek, oylarını aldı. İktidar olduktan sonra, önceliği azınlıklara verilmesini şart koştular. İktidar, milletin tercih ettiği insanlar olsa da, öncelik hakkı azınlıklara geçti ve hükümet var olan toplulukları farklı değerlerdeki insanları, o azınlık statüsünde değerlendiriyor. Kim talep ve istekte bulunuyorsa onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyor, böyle hizmet yapmaya çalışıyor. Hiçbir zaman bu milletin mili değerlerine, manevi değerlerine öncelik vererek hareket edilmiyor. Kürtçenin serbest bırakılması Kürtler adına memnun edici bir durum. Ama bu milliyetçilere yönelik bir hizmet değil. Diğer kesimlerin elde ettiği hak değil. İnsanların hayata geçiremeyecekleri sözleri vermesi bir anlam ifade etmiyor. Nasıl ki milletvekilleri milletvekili yemini edip ant içiyorlar, ondan sonra yapamayacakları sözleri yerine getiremiyorlarsa, andımızı söyleyipte, o söylenenleri yaşamayan insanların söylememesi daha kabul edilebilir. İnanmadığı bir şeyi zorla dayatmayla söylemek doğru olmaz. Andımızı söylemek isteyenlere söylenmesi konusunda, birilerini mutlu ederken başkalarını huzursuz etmenin anlamı yok. Siz adaleti yerine getireceksiniz, tarafsız olacaksınız’ dedi.

‘Bize acıları yaşatanda, AK Parti’nin kendi içindeki yöneticiler’

       Hedefi belli olmayan insanın, iktidar partisinde bir araya gelmesinin sebebinin menfaat olduğunu söyleyen Bayburtlu, ‘Geçmişte var olan idarecilerin yaptıkları yanlışlıklarının faturasını, vatandaşa ödetemezsiniz. Yanlışları yapan insanlarda, şuan iktidarın içinde olan insanlar. Ak Parti 10 yıllık süreçte değerlendirilmemeli. Her ne kadar isim olara Ak Parti yeni kurulmuş olsa da, içinde var olan insanların çoğu, yıllardan beri bu ülkede idarecilik yapıyor. Bize acıları yaşatanda, AK Parti’nin kendi içindeki yöneticiler. Yapı olarak siyasette AK Parti’nin tek yaptığı şey kutuplaştırma, ya bizdensin ya bizden değilsin. Yalova’da AK Parti’nin başına kurtarıcı olarak Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı getirdiler. Hedefi belli olmayan insanın, iktidar partisinde bir araya gelmesinin sebebi menfaattir. Yalova Ticaret Sanayi Odası’nın da durumu AK Parti’nin içindeki dağınıklığın en büyük göstergesidir’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel