Bayburtlu, ‘Yalova’nın hayrına olan projelerimiz var’

  Büyük Birlik Partisi Yalova İl Teşkilatı’nın, 6. Olağan Kongresi hakkında bilgi veren Büyük Birlik Partisi Yalova İl Başkanı Talip Bayburtlu, ‘Büyük Birlik Partisi Yalova Merkez ilçe ve Çiftlikköy ilçesinin kongresini, 22 Ağustos’ta gerçekleştirdik.

  Çorum’da BBP’nin il başkanları toplanacak. Çorum’da toplantının ardından sonra Büyük Birlik Partisi Yalova İl Teşkilatı, 6. Olağan Kongresi’nin tarihi kesinleşecek. Kimsenin dillendiremediği, Yalova’nın hayrına olan projelerimiz var. Seçimlerin yaklaşmasıyla, parti teşkilatıyla, en iyi şekilde hazırlıklar yapıyoruz. Yaptığımız kongrelerde, partinin durumunu ve seçim startını verdik’ dedi.

 

Bayburtlu, ‘Büyük Birlik Partisi, ak siyaset olarak yola çıktı’

  Büyük Birlik Partisi’nin ak siyaset olarak yola çıktığını belirten Bayburtlu, ‘Siyasetin çirkinleştiği ve çirkefleştiği bir zamanda, biz kendi kadrolarımızla, vatandaşlarımızı, uyarmakla mükellefiz. Önce vatandaşın, dediği olacaktır. Seçim meydanlarında, birbirlerine her türlü küfür ve ithamda bulunanlar şimdi ise hep beraber Yalova’ya hizmet edeceklerini iddia etmektedirler. Bunu zaman gösterecek. AK Parti’nin yıllardan beri yaptığı en iyi iki şey, vaat vermek ve söz vermektir. Verdikleri sözleri gerçekleştiremeyince de, insanları teselli etmekten başka bir şey yapmıyorlar’ dedi.

Bayburtlu, ‘Yalova’daki sorunları biliyor, çözüm yollarını da

projeler üretiyoruz’

  Yalova’nın en büyük kadersizliğinin, Yalova’yı yöneten idarecilerinin basiretsizliğinden kaynaklandığını söyleyen Bayburtlu, ‘Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti’ye geçtikten sonra Yalova’nın her türlü olanaklara ve nimetlere kavuşacağını iddia ediyor. Yalova kamuoyu, şunu iyi bilmektedir ki, deprem zamanında da kendisi iktidar partisinin belediye başkanıydı, dayısı Yaşar Okuyan ise bakandı. O zaman bile Yalova sahip olduğu değerlerin birçoğunu kaybetti.  Hayalperest değiliz. Biz gerçeklerle, insanların karşısına çıkıyoruz.

  Yalova’daki sorunları bilirken, çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz.

  Siyasette, ön planda olan bu parti, ne yazık ki, bencillik ve kendini düşünmekten başka hiçbir şey yapmıyor. %57 oy almış olan iktidar, her şeyi ben bilirim, ben yaparım havasıyla, her geçen gün vatandaşa acı faturalar çıkarmaktadır. AK Parti, kendi içerisinde dahi, birlik beraberliği, sağlayamıyor. İktidarın, ekonomiyi canlandırmak için araç satışını teşvik ettiği bir zamanda, yerel yöneticiler, belediye başkanları, araç sahiplerini cezalandırarak, ağır faturalar çıkarmaktadır. Bu büyük bir çelişkidir. AK Parti, yaptığı hizmetleri açıklarken, Yalova’da en büyük yatırımı otogar olarak ilan etmekte. Ama yapılan otogarın nimetten ziyade, külfet oluşturduğunu da, kabul etmek zorundadırlar’ dedi.

          ‘Problemleri yaratan da Yalova’yı yönetenler, yarattıkları sorunları çözeceklerini söyleyen de aynı yöneticiler’

Bayburtlu, ‘Yalova’da sözde hizmet ve tesis kazandırmaya çalışan iktidar partili belediye başkanları, başarısızlıkların ve beceriksizliklerin faturasını, vatandaşlara ödetiyorlar. Yalova’da araç sayısı 45 binlerdedir. Yalova’da yaptıkları otopark bu oranı karşılamamaktadır. Vatandaşa hizmet için var olan yolları, kişiye özel uygulamalar yaparak yürütüyorlar. Var olan yolların kapasitesi yetmiyorken bir de yapboz yaparak, trafiğe büyük darbe vuruyorlar. Yalova Belediyesi, en büyük hizmeti turizm alanında, yapacağını söylüyor.

     Termal’in profesyonel bir anlayışla, Yalova kamuoyunun müşterek oluşturacağı bir toplulukla, turizme kazandırılması ve sitelerin tekrar ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm konusunda ise sadece bir bölgeyi ele almamalı belediyeler. Yalova merkezinde eski köhnemiş, nizadı dolmuş binaların, modern inşaat anlayışıyla, alt yapısı ve otopark imkânlarıyla, yenilenemis gerekiyor. Problemleri yaratanlar Yalova’yı yönetenlerdir ama, yarattıkları sorunları çözeceklerini söyleyen de aynı yöneticilerdir’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel