Açıklamasına, “Ülkemizin ve Milletimizin bu olumsuz şartlarda içine, düşürüldüğü umutsuzluk, ümitsizlik, aciz, pasif ve çaresizlik ve tükenmişlik psikolojisine sokulup, aşağılık duygusunun empoze edildiği bir dönemde; işte umulmadık bir zamanda, umulmadık bir yerlerden çıkıp gelen cesurların öyküsüdür. Adaletin, demokrasinin, sorumlu siyasetin öyküsüdür. Bir kutlu mücadelenin, bir büyük başarının öyküsüdür. Kimsenin olmadığı bir yerde İYİ parti olarak biz buradayız” ifadeleriyle başlayan Bayburtlu, “ülkemizi ve milletimizi asla yalnız ve sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

“Büyük Türk Milleti’nin öyküsüdür”

İYİ Parti’nin; çiftçinin, esnafın, emeklinin, işçinin ve işsizlerin umudu olarak ortaya çıkan bir siyasi parti oluğunu kaydeden Talip Bayburtlu, “25 Ekim 2017’de tek yürek olup, hep beraber güçlü Türkiye hayalimizi haykırdığımız o kutlu günde; ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; çünkü artık İYİ Parti var.’ demiştik. Öyle de oldu… İşte o nedenle İYİ Parti olarak biz; Milletimizden aldığımız güçle, yıllardır ülkemizdeki sorunları halının altına süpüren, suni gündemlerle, dedikodularla ve hatta iftiralarla milletin gerçeklerini görmezden gelen iktidara karşı inatla; Çocuğunun okul derdine düşmüş annelerin, borç batağında kaybolan babaların, traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçilerin, siftah edemeyen esnafların, eve ekmek götüremeyen emeklilerin, geçinemeyen asgari ücretlilerin, dayısından torpili olmadığı için mülakattan elenen üniversite mezunu işsizlerin, memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençlerin, hayatın her alanında horlanan, şiddete maruz kalan kadınlarımızın, emekli olmuş ama hala zor şartlarda geçim mücadelesi veren  yaşlılarımızın umudu olarak ortaya çıkan bir siyasi partiyiz” açıklamasında bulundu.

“Millet bizi çağırıyor ve biz o gür sesi duyuyoruz”

İYİ Parti olarak, her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’yi, milletle birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Başkan Bayburtlu, “Geçim derdiyle uğraşmaktan yoruldunuz, sürekli olarak yargılanmaktan, ötekileştirilmekten bıktınız. Biliyoruz… Çünkü bunları hep birlikte yaşıyoruz. Ama inanın ki; Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir problemi yok. İmkânlarımız var. Kaynaklarımız var. Yeter ki, yönetenlerin önceliği memleketin huzuru, milletin mutluluğu olsun. Bizim siyasetimiz; “Önce millet, önce memleket” diyenlerin siyasetidir. 21'inci yüzyılın ruhuyla; bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Derdi makam olanlarla derdi Vatan olanları mücadelesi her zaman olacaktır” diyerek; İYİ Parti’nin, siyasetin Parlayan Yıldızı ve Yüz akıdır olduğunu belirtti.

İYİ Parti’nin varlığının halka umut verdiğini, İktidar ve yandaşlarının hesaplarını bozarak ve uykularını kaçırdığını aktaran Bayburtlu, “Sermaye baronları ve faiz lobilerinin iktidarı olarak son günleriniz ve bu daha İyi günleriniz. İYİ Partinin iktidarında Milletin hesabını soracağız ve hakkını alacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Armutlu'dan, Altınova'ya kadar bütün teşkilatlarımız görevlerinin başında ve hazırlar. Bizler buna inanıyor ve bu azimle çalışmalarımıza gayret ediyoruz. Bu değerlere sahip herkese kapımız açık. Yalova İYİ olacak. Türkiye İYİ olacak” ifadelerine yer verdi.