Gazetecilerin her ortamda büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Becan, “Yasama, yürütme ve yargı’dan sonra 4.kuvvet olan basın, kalkınma ve gelişmemizde son derece önemli bir işlev üstlenmektedir. Toplumun haberdar olması ve aynı zamanda sorunların ilgili makamlara ulaşmasında en etkili araç olan medyanın bu hizmeti sunarken kalkınma ve gelişmemizin de dinamiğini oluşturmaktadır.

    Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Gazetecilik, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir’dedi.

    Becan, ‘Demokrasinin temel taşlarından olan "Basın Özgürlüğü", şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır.

Bu önemli görevi gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’dedi.