23 Nisan’ın, Türk Milletinin onur ve gurur günlerinden birisi olduğunu vurgulayan Tahsin Becan, “Bu yıl Korona sorunları nedeniyle evlerimizde olacağız ancak bu durum Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl coşkusunu gölgeleyemeyecektir.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin; istiklal ve istikbal mücadelesini aşmak için kader birliği yapmış, azmetmiş aziz Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu belirten Becan, “İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, en somut göstergesi olmuştur. Türk milletimizin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olan, devletimizin temellerinin atıldığı günün 101. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Becan, Türk iş dünyası olarak Cumhuriyet'i, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve ülkeyi daha ileri seviyelere ulaştırmak için her türlü çabayı göstereceklerini belirterek, "Bizler refah ve mutluluğun temeli olan ekonomik kalkınmayı en ileri ülkeler seviyesinde gerçekleştirmek için üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirme azim ve kararındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi hislerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve bağımsızlığımız için canları pahasına mücadele veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.