Basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Başkan Becan, arboretum arazisi hakkında konuştu. Başkan Tahsin Becan arboretum arazisinde yaşanan olayları “benim için doğru bir karar değil” diyerek eleştirdi.

YTSO Başkanı Tahsin Becan, “Hiçbir zaman siyaset gözetmeden, Yalova’nın doğruları için konuştuk oda da. Arboretum ile ilgili hepimizin ortak bir fikri olduğuna inanıyorum. Zamanında orası hepimizin bildiği gibi Karaca arboretumdu.

Daha sonra turizm imarı haline getirilip satıldı. Yanlış mı yapıldı? Hayır. Yalova’nın her yeri arboretum. Turizm imarı haline geldiği zaman turizm ile ilgili tesisler yapılacaktı.’’

Bugün o kadar paranız olsaydı, turizm imarı olan bir yer satın alsaydınız, arkadan da iptal edilse ne yapardınız?

İsyan ederdiniz. Kim aldı bilmiyorum, alanlar haklı. O projeyi ben de inceledim. Çok güzel bir projeydi. Çok güzel bir otel vardı, konferans salonları, Yalova’nın yerel ürünlerinin satılacağı açık pazarlar gibi çok önemli bir proje hazırlanmıştı.

Bildiğim kadarıyla vekiller olumlu baktı, sivil toplum kuruluşları da olumlu baktı. Ne oldu da planda bir değişiklik yapıldı, bilmiyorum. Doğru yapılmamış diye düşünüyorum. Keşke o yatırım hayata geçirilseydi.”

“Birileri hep karşı çıkıyor”

YTSO Başkanı Tahsin Becan açıklamasını, “Yalova’nın kronik sorunu var, nereye ne yatırım yapılsa birileri hep karşı çıkıyor. Karşı çıkıyorsanız gelin anlatın niye karşı çıkıyorsunuz, biz yanlış düşünüyorsak biz yanlışımızdan dönelim.

Keşke toplanıp hep berber bir karar alsaydık. Şu anki alınan karar benim için doğru bir karar değil. Oraya yatırım yapılmasını isterdik. Yalova’nın yatırıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Haber/Abdullah Bozkurt