Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Sanayi ve Ticaret Odası’nı temsilen Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel ve Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği üyeleri iştirak etti.
   Milletvekili Temel Coşkun da toplantıya katılarak, Bilişim İhtisas OSB hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Milletvekili Coşkun, OSB’nin kurulması halinde Yalova’da hayata geçecek ilk OSB olacağını, yaratacağı istihdam nedeniyle de Yalova’da yaratacağı katma değerin sağlayacağı faydayı belirterek, bir an önce hayata geçmesi için duyduğu heyecanı dile getirdi.
    Vali Esengül Civelek de, Bilişim İhtisas OSB’nin hem niteliğiyle, hem de yaratacağı istihdamla Yalova’ya sağlayacağı katkılarından dolayı söz konusu projeye duyduğu ilgiye vurgu yaptı.
    Yalova Belediye Başkanı Koçal ise, ileri teknoloji ile üretim yapacak tesislerin yanı sıra, Ar-Ge ve inovasyon merkezi niteliğinde bir kuluçka merkezi ve ortak kullanım alanlarının da yer alacağı bu bölgenin, yakınında planlanacak diğer alanlarla birlikte Yalova’nın cazibe bölgesi haline geleceğini söyledi.
   Koçal, ‘Bilişim İhtisas Bölgesi’nin hemen bitişiğinde, içinde Eğitim Tesisi Kampüsü ve 400 yataklı hastane ile birlikte planlanacak olan konut bölgesi ve Bilişim İhtisas OSB alanının, Yalova’nin yeni merkezi olarak, nitelikli bir bölge haline dönüşecek’dedi.
    Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Celal Özel, ‘Bilişim İhtisas OSB içinde yer alacak Ar-Ge Merkezi ile ilgili, ilimizdeki Sanayi Ar-Ge danışmanları ve Ulusal Kalıpçılar Birliği ile birlikte toplantılar yaparak, Ar-Ge merkezinin kurulması ve sistemi ile ilgili çalışmalar yapılacaklar’ dedi.
     Müteşebbis heyet ile ilgili gündem maddelerinin konuşulup, karara bağlanmasının ardından, tüm üyeler, OSB’nin bir an önce tamamlanarak, Yalova ve bölge ekonomisine hizmet vermesi dileklerinde bulundular.
    Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul ise, yapılacak kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının ardından, Bilişim İhtisas OSB’nin 2015 yılında faaliyete geçebileceğini, 2016 yılı sonu itibariyle de tam kapasite çalışabileceğini ifade etti.