Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan, Yalova İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar’ı makamında ziyaret ederek, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin çocuklara dağıtılmak üzere hazırlattığı kitapları tanıttı.

Tanaçan;” Genel Merkez tarafından bastırılan Kutadgu Bilig, Dede Korkut, Çocuklar İçin Nutuk kitapları ve Bilge Türk dergileri ile çocuklara tarihini öğretmeyi amaçlıyor. Bu kitaplar ve dergiler Yalova’da öğrenim gören öğrencilerimize dağıtılıyor.” dedi.

Bu dağıtım vesilesi ile Yalova İl Jandarma Alay Komutanını makamında ziyaret eden Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan, Jandarma Komutanı Bakçepınar’a kitap ve dergiler hakkında bilgiler aktardı. Bu kitap ve dergilerin basılış amacının çocuklara tarihini öğretmek, geçmişi ile bağlarını kuvvetlendirmek ve Türklük gurur ve şuurunu kazandırmak olduğunu aktaran Tanaçan, kendisini ağırladığı için İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Bakçepınar’a teşekkür etti.

Türk milletinin şanlı bir tarihe sahip olduğunun altını çizen Albay Bakçepınar ise geleceğe uzanan yolun geçmişini iyi bilen gençlerin sayesinde oluşacağını vurguladı. Tanaçan ve Ülkü Ocakları’na teşekkür eden Bakçepınar, Tanaçan ile bir süre daha görüş alışverişinde bulundu.