Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa merkezli Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin (UKUB) Yalova'da kuracağı, Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB'nin ülke ekonomisine çok büyük katkı yapacağını belirterek, projeye destek vereceklerini açıkladı.
     UKUB Başkanı Şamil Özoğul ve yönetim kurulu üyeleri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret ederek, Kalıpçılar Vadisi Projesi hakkında detaylı bilgi verdi. UKUB Onursal Başkanı ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB'nin kuruluş çalışmalarının hızla devam ettiğini, kurulacak OSB için 'ÇED'e tabi değildir' raporu aldıklarını söyledi.

PROJE, KALIPÇILIĞIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Otomotiv ve beyaz eşya başta olmak üzere, hemen her sektörde ihtiyaç duyulan kalıp üreticilerini, kümelenme mantığı ile bir araya getirecek projenin gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Özoğul, geldikleri aşamanın çok önemli olduğunu söyledi.

    Özoğul, "Kalıpçılar Vadisi Projesi için kalıp kullanımının yoğun olduğu sanayi tesislerine yakın bölgelerde yatırım alanı aradık. Yalova'daki Bilişim OSB arazisi UKUB'a Kalıpçılar Vadisi yapılması koşuluyla tahsis edildi. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çalışmalarımıza başta Yalova Valisi Sayın Esengül Civelek olmak üzere önemli destekler aldık. Şimdi bütün enerjimizi bu projeyi tamamlamaya adadık." dedi. Başkan Özoğul, BTSO'nun projeye vereceği desteği önemsediklerini, ilk projeyi tamamladıktan sonra Bursa'da faaliyet gösteren üyelerinin talepleri doğrultusunda Bursa'da da benzer bir projeyi hayata geçirmek istedik’ dedi.
MESAFE SORUN OLMAZ
    BTSO Başkanı İbrahim Burkay da Bursa sanayisinin katma değeri yüksek sektörlere yönelmesini önemsediklerini söyledi.

   Kalıpçılar Vadisi'nin otomotiv sektörünün kalbinin attığı Bursa'da da yapılmasını istediklerini vurgulayan Burkay, "Keşke Bursa'da yapılabilseydi. Ancak İstanbul, İzmir otoyolu sonrasında aradaki mesafe sorun olmayacaktır. Kalıpçılık sektörü katma değeri yüksek ve önemli bir sektör. Bu sektöre destek vermek Bursa sanayisine de olumlu katkı yapacaktır. Bu nedenle, proje Yalova'da olsa da UKUB'a gereken desteği vereceğiz. Umarım Yalova'nın ardından Bursa'da benzer bir projeyi hep birlikte hayata geçiririz." Dedi.