Dermapenin, farklı uzunlukta mikro iğnelerin yerleştirildiği bir el aparatı ile uygulandığı bilgisini aktaran Nala Büyükakkan, uygun kişilerde yapıldığında başarılı sonuçlar veren bir yöntem olan Dermapenle birlikte derinin sıkılaştığını, ince çizgilerin ve gevşemenin azaldığını, çatlak sorunlarının azalabildiğini kaydetti.

Son yıllarda en fazla tercih edilen yöntem

Bunun yanı sıra, akneye bağlı izlerin hafifletilmesinde de kullanılabilen yöntemde, yüzün farklı bölgeleri için kullanılan iğnenin uzunluğu değişiyor. Gözaltlarında 05 mm kullanılırken yanaklarda 1,5 mm iğne kullanılabildiğini belirten Büyükakkan, Dermapen ile yapılan mikro iğnelemenin yüzde kolajen oluşumunu uyardığını da ekledi.

Cildin gençleşmesini sağlayan Dermapen Uygulaması, son yıllarda en fazla tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.

Nala Büyükakkan, kadın veya erkeklerde saç dökülmesi için yaptığı prp veya mezoterapi uygulamasından önce Dermapen ile saçlı deride mikro hasar oluşturup üzerine mezoterapi solüsyonu veya prp uygulayarak mezoterapinin etkinliğini artırabiliyor.

Dermapen Uygulaması

Cildin ölü tabakalarından arınmasını sağlayan dermapen uygulamasında önce, uygulamanın gerçekleştirileceği bölge makyaj, yağ ve kirlerden temizlenir. Uygulamanın yapılacağı bölge anestezik krem ile uyuşturulur.

Ardından, Dermapen cihazıyla bölgeye atışlar yapılır. Mikro iğneler ile Dermapen cihazı cildin alt kısımlarına etkide bulunur, cildin üzerinde çok küçük delikler açar.

Yüzde nemlendirici ve yenileyici ürünler sürülerek açılan mikro kanallardan deri altına geçmesi sağlanır. Uygulamanın yapılacağı alana göre değişse de işlem süresi genel olarak 10-15 dakikadır.