AK Parti Yalova Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş; AK Parti Yalova Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Hüseyin İshak, AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin ile birlikte Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Polat’a ziyarette bulundular. Ziyarette Çınarcık Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı ve Çiftlikköy Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Karadeniz’de hazır bulundu.

Türkiye ve Yalova’da bulunan yerel gazetecilerin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleştirilmeye teşebbüs edildiği gecede tepkisini koyan ilk meslek örgütünün Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetimi olduğunu belirten Polat, ‘’15 Temmuz gecesi 8. Başkanlar Kurulu toplantımızı yapmak üzere Ağrı’da bulunuyorduk ve o gece 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı çıkan ilk sivil toplum kuruluşu bizlerdik. Tüm gece Ağrı Valisi Musa Işın’ın yanında kendisine destek olduk. 16 Temmuz sabahı basın toplantısı düzenleyerek Darbe Girişimine en ağır şekilde tepkimizi koyduk. 9. Başkanlar Kurulu toplantısını Yalova’da 2016’nın Ekim ayında yaptık. Ağrı Valisi Musa Işın Yalova’ya gelerek tüm konfederasyon yönetimine ve Türkiye’nin bir ucundan gelen cemiyet başkanlarına tebrikte bulunarak, bizleri onore etti’’ diye konuştu.

Polat, ‘’Kendilerini gazeteci sanıyorlar’’

‘’Eline fotoğraf makinesini alan kendisini gazeteci ilan ediyor’’ diyerek sözlerine başlayan Polat, ‘’Gün geçtikçe basılı yayınlar (gazete, dergi) sosyal medya karşısında kan kaybediyor. Tabii ki de bu çok normal, teknoloji ilerliyor. Ama görüyoruz ki bırakın sarı basın kartını vergi levhası olmayan insanlar bile kendini gazeteci ilan ederek bayramdan bayrama gazete çıkartıp sosyal medya üzerinden gerçek gazetecilerin haberlerini çalarak prim yapıyorlar. Hem Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetimi olarak, hem de Yalova Gazeteciler Cemiyeti olarak bu konunun takipçisi olacağız’’ dedi.

Büyükgümüş, ‘’Bizlerde her konuda sizlerin yanındayız’’

Hem Yalova hem de Türkiye’de bulunan yerel gazetecilerin işlerinin gerçekten çok zor olduğunu vurgulayan Büyükgümüş, ‘’Farklı platformlarda tabii ki de bir araya geliyoruz ama bugün burada olmamız bambaşka bir duygu, farklı bir havası oldu. Sıkıntılarınız ile alakalı imkânlarımız doğrultusunda en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacağız. Bu, sizlerin senelerdir üzerinde hassasiyet ile titrediği bir konu. Yalova Valimiz Muammer Erol’da bu konunun bilincinde hareket ederek duyarlılığını gösteriyor. Bizlerde bu konuda sizlerin yanındayız’’ ifadelerine yer verdi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran