Kendisi ile bundan yaklaşık olarak 25 yıl önce Refah Partisi Yalova Merkez İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde tanıştığım, Milli Görüş çizisinden gelen, beyefendiliği ile Yalova’da hemen hemen her kesim tarafından sevilen ve sayılan önemli bir değer, Halil İbrahim Büyükgümüş abimizi işyerlerinde ziyaret ettim.

Her zaman ki güler yüzü, içten ve samimi duruşu ile su gibi akıp giden yaklaşık 1 saatlik görüşmede, geçmişte yaşanan bir çok konuyu, film şeridi gibi güzümüzde canlandırırken, hafızalarımızda da yenileme imkanı buldum.

Büyükgümüş ile tanıştığımız 1995 yılından bu yana; Yalova siyasetinde yaşananlardan, ülkenin o denemden şimdiki döneme geldiği süreçte, bilim ve teknolojinin geldiği noktalara değindik.

Çok uzun zaman, bire bir oturup sohbet etme imkanı bulamadığım değerli büyüğüm Sn. Halil İbrahim Büyükgümüş’ün Yalova şehri ve kent insanı için nelerin yapılması gerektiği hususlarında duyarlığına dün olduğu gibi bu günde aynı heyecan için buldum.

Ne mutlu onun gibi düşünüp, Yalova’yı dertlenip bu kentin gelişmesi için saf ve tertemiz duygularla mücadelesini sürdürenlere...