Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin tarafından yapılan açıklamada, 29 Mayıs 2020 Cuma günü tedbirler alınarak, Çiftlikköy ilçesindeki camilerin avlularında namaz kılınmaya başlanacağını duyurdu.

Kaymakam Bilgin yaptığı yazılı açıklamada, dikkat edilmesi gereken kuralları paylaştı;

‘’Abdesthane ve tuvaletler kapalı olacağından, abdest evlerde alınacak. Camide ve namaz kılınacak alanda olunduğu süre içerisinde maskeler çıkartılmayacak. Camiye vatandaşlar kendi seccadeleriyle gelecek. Namaz işaretli bölgelerde kılınacak. Camiye giriş çıkışlarda ve cami içerisinde sosyal mesafe kuralı ihmal edilmeyecek. Namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temastan kaçınılacak. Hastalık belirtisi taşıyanlar namazlarını evde kılacak. Öğlen ve ikindi namazları camilerde, Cuma namazları belirtilen yerlerde kılınacak.

Merkez Camileri; Merkez Camii (Belediye halı saha ve park alanı), Umut Camii (Belediye halı saha ve park alanı), Siteler Camii (Cami avlusu ve giriş kısmında bulunan yol).

Sultaniye Mahallesi; Sultaniye Camii (Cami avlusu ve yol), Dr. Sami Al Sakkar Camii (Cami avlusu).

500 Evler Mahallesi; 500 Evler İmamı Azam Camii (Cami avlusu ve bitişik yol).

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi; Mehmet Akif Ersoy Camii (Şehit Abdülhamit Kaya İ.H.O. bahçesi) ve Kelebek Çayırı Camii (Cami avlusu).

Köyler; Gacık Köyü Camii (Cami avlusu ve yol), Laledere Köyü Camii (Köy meydanı), Çukurköy Aşağı Mah. Camii (Cami avlusu), Çukurköy Yukarı Mah. Camii (Cami avlusu), Denizçalı Köyü Camii (Cami avlusu), İlyas Köyü Camii (Cami avlusu), Kabaklı Köyü Camii (Cami avlusu), Kılıç Köyü Camii (Cami avlusu ve yol), Burhaniye Köyü Camii (Cami avlusu ve yol).

Beldeler; Taşköprü Camii, (Taşköprü Belediye Kültür Merkezi Avlusu), Taşköprü Sanayi Camii (Taşköprü Belediye Kültür Merkezi Avlusu), ibadet yapılacak.’’