Başkan Salman mesajında “Çanakkale zaferi tarihin sayfalarına altın harflerle kazınmış bir kahramanlık destanıdır. 102 yıl önce yazılan bu destan bir ulusun doğuşunu simgelemektedir” diyerek şunları dile getirdi;

“18 Mart 1915’te kazanılan bu zafer, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik ve bütünlüğünün simgesidir.Şanlı tarihimiz, Çanakkale zaferi gibi Aziz Türk Milletinin tarihin sayfalarına yazdırdığı zaferlerle dolu.

18 Mart 1915’te tümimkansızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı içinhiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz“Çanakkale Geçilmez” diyerek bu vatan uğruna canlarını ve kanlarını ortaya koydular.Çanakkale geçilmez dediler, geçirmediler, geçemediler. Ve bizler güzel yurdumuzu armağan ettiler.

Çanakkale zaferinde olduğu gibi yüce milletimiz en çetin zorlukları, birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşmıştır. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. 102 yıl önce olduğu gibi ülkemiz, bugünde içinde bulunduğu tüm zorlukları aynı manevi duygularla aşacağına inancım tam.

Bu duygu ve düşüncelerle; ‘’Çanakkale Geçilmez’’ sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere bu güzel vatan uğruna ebediyete intikal eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.”