Anma programında konuşan Yalova Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Başkanı Alemdar Coşkun,”Bu utanç ve kara lekeli tarihi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız, nefesimiz yettikçe, ömrümüz oldukça, Kerbela’yı, Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı, Suruç’u, Ankara’yı, İstanbul’y, ve birkaç gün önce yaşanan havalimanı olaylarını ve buna benzer katliamları şiddetle kınıyor ve nefretle lanetliyoruz.

Değerli canlar bir senaryo hazırlanmış ve bizlere bu senaryonun kurbanları rolü verilmiş. Adeta bilardo topu gibi bizimle oynuyorlar. Ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar. İşte önemli olan bu olaylara gelmemek.

Bu ülke hepimizin kardeşçe yaşamak hepimizin hakkı. Bizleri Alevi, Sunni, sağ, sol diye ayrıştırarak bir birimize kırdırmak istiyorlar. Bu oyunlara gelmemek lazım. Yıllarca bu oyunu oynadılar başardılar da ama artık yeter deme zamanı gelmedi mi? Dana ne kadar kardeş kanı dökecekler, ne zaman kafamızı kumdan çıkarıp yeter artık yeter diye haykıracağız.

 

Canlar Allah bizleri Alevi , Sunni, Laz, Çerkez diye yaratmadı hepimizi bir can ve kul olarak yarattı. Bu nedenle hepimiz birer canız kardeşiz, dindaşız, yurttaşız gelin artık oynanan oyunlara gelmeyelim.  İnsan yakmak öldürmek katilliktir. Katillerinde ne Allah nede insan indinde yeri yoktur. 23 yıl önce yakılan gençler yaşıyor olsalardı bugün beklide birer sanatçı olacaklardı ve burada seslerini, semahlarını izliyor olacaktık. Kerbeladan günümüze kadar ki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum devri daim mekanları cennet ruhları şad olsun. Barış ve kardeşlik içinde bir yaşam dileklerim” şeklinde konuştu.

 

Açılan pankartlar, dövizler ve yapılan semahlara anma programı son buldu.