BALO A.Ş.’de Denetleme Kurulu üyeliği yapan YTSO Meclis üyesi  Celal Özel’de törene katıldı.

Törenle ilgili düşüncelerini paylaşan YTSO Meclis üyesi  Celal Özel Özel, ‘Dönemimizde başlayan ve içinde bilfiil çalışarak, projenin oluşumuna ve bu noktalara gelmesinde katkısı olan birisi olarak, son derece  mutlu olduğumu belirtmek isterim. Benim için önemli olan bu tip projelerin, zamanında tamamlanarak amacına uygun bir şekilde faaliyete geçmesidir. BALO Projesi Anadolu’da üretimi yapılan ürünleri demiryolu ile Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya ulaştıracaktır.

      Konteynır taşımacılığı ile başlayan bu seferler Avrupa’ya mal ihracında zorluk yaşayan Anadolu girişimcisi için maliyeti daha düşük nakliye sağlayacaktır. Türkiye’nin ihracatta  demiryolu payı yüzde bir gibi, son derece düşük bir değerdir. Bu değer ilk etapta devletimizin de destekleri ile yüzde 5’e çıkacaktır. Balo Projesi’nin zamanında teslimat, düşük nakliye maliyeti, çevreci taşımacılık, yüklerin lokasyon bilgilerinin uzaydan izlenmesi gibi çok sayıda faydaları olacak projedir. Navlun maliyetinde yüzde 30 gibi bir düşme  üreticilerimizin rekabet gücüne büyük katkı sağlayacaktır. Proje TOBB öncülüğünde, 92 ortağın bir araya gelmesi ile hayat bulmuştur. BALO’nun ortakları arasında 51 oda, 24  borsa, 15 OSB, UTIKAT ve UMAT yer alıyor. Avusturya Demiryolları ile de proje için devreye girilmiştir. Ayrıca BALO A.Ş. para kazandıkça odamıza, hissemiz oranında kar payı dağıtımı da yapılacaktır. Dönemimizde çok önemsediğimiz faaliyet dışı bir gelir de YTSO’ya sağlanmış olacaktır. Bu projenin YTSO’ya olacak en büyük faydaları da proje bilincinin gelişmesi, Türkiye’nin oda ve borsaları, TOBB, kamu kurumları arasında yaratılacak sinerji ve tanınırlığı olacaktır. Bu tıp projeler ilimizin de dış dünya ile olan ilişkilerini güçlendirecek ve kentin özgüveninin artmasını sağlayacaktır’ dedi. 

      Özel, ‘Törende Ulaştırma Bakanımız TOBB’a, demiryollarında yük taşımacılığı yapması önerisinde de bulunmuştur. Bu projenin içinde mutlaka YTSO olmalıdır. Projenin içinde olmamıza büyük katkı veren dönemim yönetim kurul ve meclis üyelerimize tekrar şahsım, üreticiler ve YALOVA adına teşekkür ederim’ dedi.