Yurt içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eden Dernek, yurt dışından gelen ihtiyaç sahiplerine, özellikle savaş mağduru mültecilere yardım ediyor. Yardım kapsamında hiç kullanılmamış ürünler veya temizletilmiş, kullanılabilir durumdaki ikinci el ev eşyaları ile giysilere ek olarak gıda paketleri dağıtılıyor.

İhtiyaç sahipleri tespit ediliyor

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yaptığı yardımları takip eden Dernek, özellikle hiç yardım almamış olan ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor. Yalova’da ağırlıklı olarak Suriye, Afganistan ve Rusya’dan gelen ihtiyaç sahibi göçmenler bu yardımlardan faydalanıyor. Dernek, bağışçıların gönderdiği nakdi yardım ve eşya yardımlarıyla finanse ediliyor.

“Bileğimizi güçlendiren dostlarımıza teşekkür ederiz”

Merhamet Teşkilatı İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Yalova Şubesi başkanı Süleyman Çelebi, yaptıkları yardımlar hakkında; “Kendi eliyle Ramazan kolilerini dağıtmak isteyen veya koli yaptırıp bizim elimizle ulaşımını sağlamak isteyenlere kılavuzluk yaparak da hayra vesile olabiliriz. Unutmayalım en iyi hayır zamanında ve ihtiyaç duyulduğunda yapılan yardımdır. Bileğimizi güçlendiren dostlarımıza teşekkür ederiz.” Açıklamasında bulundu.