CEM Vakfı’nın, gerçekleştirdiği ‘Birlik ve Beraberlik’ yemeğine Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman katıldı. Açılış Konuşmasını CEM Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray yaptı. Katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Giray; “Bu etkinlikleri yaparken ana ilkemiz, tabi ki bizim demokratik haklarımız var; ama ana ilke bu ülkenin birlik ve beraberliğidir. Vakıf olarak çok büyük problemlerimiz var, demokrasi çerçevesinde çözmemiz gerek. CEM evini doldurmamız gerek” dedi.

   Vali Erol; “Böyle bir davet verildiğinde kaçırmamız söz konusu olmazdı. Kardeşlerimizle gönül gönüle, Yalova’da kırkımın çıktığı akşamı bir arada değerlendirelim istedik. Teşekkür ederim. Yalova ile ilgili gördüklerim, buraya gelmeden önce edindiğim fikirlerden epeyce değişen fikir ve kanaatim oldu. Eskiden Yalova deyince Termal geçiyordu. Yalova’yı önemli kılan o kadar çok şey var ki. Yalova’daki insanların birlikte kardeşçe yaşama konusundaki gayret ve niyetlerini, burayı idare edenlerin bu gayret ve niyetleri konusundaki emeği katkıları gördüm” dedi.

   Birlik ve Beraberlik yemeğinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,”Başkan Salman; “Biz Dünya’nın en güzel kentinde yaşıyoruz. Yalova’nın o kadar çok özelliği var ki. İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti… İkincisi bir çiçek kenti, güneşin en güzel battığı yer; ama onun dışında bir özelliği var ki, bu kalabalık. Türkiye’de nüfusu en hızlı artan 3. şehiriz. Bu kalabalık nüfusa, 81 ilden, değişik coğrafyalardan, özellikle Arap kökenli insanların yaşamasına rağmen suçun en az olduğu illerden bir tanesi. Biz Yalova olarak dostluğun, barışın, kardeşliğin, tesis edildiği en güzel kentiz. Türkiye’ye de bu anlamda örnek bir kentiz” dedi.

   Gece türküler ve halk oyunlarının ardından son buldu.

Haber: Yasemen Yeter

Fotoğraf: Sükran Çağlayan