Yalova’nın 1. Derecede deprem bölgesinde yer almasına karşın,bu gerçeğin gereklerine uygun yerleşme ve yapılaşma planlamalarının yapılmadığını vurgulayan Özel, bunun son örneğinin ise  Arberetum arazisine yapılması düşünülen 36 katlı gökdelenlerin olduğunu hatırlattı.

 

   Özel, açıklamasında, “17 Ağustos 1999 hafızalarımızda çaresizliği ve büyük acıları yaşadığımız bir tarih olarak yerini almıştır. Deprem sırasında ve sonrasında yaşadıklarımız bir doğa olayının nasıl bir afete dönüştüğünü hepimize çok acı bir şekilde göstermiştir.

    Depremin 14. yıldönümünde 17 Ağustos felaketini unutmadık, unutturmayacağız. Bunu yetkili ve sorumlu makamların deprem konusunda hazırlıklı olmalarını sağlamak, deprem felaketinin zararlarının en aza indirilmesini sağlayacak yasal ve idari önlemlerin alınmasını daima hatırlatmak ve halkımızın depremle bir arada yaşama bilincine ulaşmasını gerçekleştirmek için bir görev bileceğiz. 14 yıl önceki depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyor; aynı acıların yaşanmaması için depreme hazırlıklı bir Türkiye arzumuzu yöneticilerimiz ve halkımızla paylaşıyoruz''dedi.