Yeni seçilen Yalova CHP Kadın Kolları yeni yönetim kurulu üyeleri, gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a ilk ziyareti gerçekleştirdiler.

Yerel medya ve STK’ların başkan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan İlknur Ertuğrul, ‘İlk ziyaret için, Mel-Ay Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Polat’ı seçtik. Gazetelerin, gazetecilerin yaşadıkları sorunları Polat’tan dinlemek, yeni yönetim kurulumuzun yapmayı hedeflediği çalışmalar hakkın bilgilendirmek için buradayız’ dedi.

Yalova CHP Kadın Kolları Merkez İlçe Başkanı İlknur Ertuğrul, ‘basılı yayınlar olan (gazeteleri) ciddiye alıyoruz, internet haberciliğini, gazetecilik kadar anlamlı bulmuyoruz. Basılı yayınlarda büyük bir emek veriliyor. Bir ekip çalışması ve ciddiyet görüyoruz.Her önüne gelen bir bilgisayar ve fotoğraf makinasına sahip olunca ben gazeteciyim diyebiliyor. Bu tür siteler;şantaj, tehdit aracı olarak da çok kullanılıyor’ şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Başkan Polat ise, bu konuda ciddi sıkınlar yaşadıklarını, kayıt dışı olarak haber siteleri kuran,bu  sitelerle haberciyiz diyen, hatta gazeteciyiz diyebilen onlarca yeni tiple karşılaşıyoruz. Bu tür kişilerin habercilikle ve gazetecilikle hiçbir alakalarının bulunmadığını söyleyerek, ‘Bu tür kişilere itibar edilmemesi gerekir. Gazeteci sıfatı almak çok basit değildir. Gazetecilik, eğitim, bilgi, emek ister. Bir fotoğraf makinası, bir bilgisayar sahibi olmakla, gerçek emekçilerin yazdıkları haberlerin, kes-kopyala-yapıştır ile çalınarak, emek hırsızlığı yapmak,gazetecilik ve habercilik değildir’ şeklinde konuştu.

‘Vergi levhası, oda kaydı, Bağ–Kur girişi olmadan, yayıncılık yapan, iletişim adresleri dahi olmadan gazeteciyim diyebilen onlarca kişiyle Yalova’da karşılaşmak mümkün’ diyen Polat, ‘Yalova Valiliği, Yalova Vergi Dairesi ve SSK başta olmak üzere tüm siyasi parti, meslek odaları ve STK’larla, belediyelerin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Kayıt dışılığın engellenmesi, resmi kurumlar tarafından yapılacak denetim ve yaptırımlarla ancak engellenir’ diye konuştu.

Yapılan fikir alışverişinin ardından CHP Yalova Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul yaptıkları çalışmaları anlattı; ‘Ocak 2018’de yönetime gelir gelmez çalışmalarımıza hız kesmeden başladık ve o hızla da devam ediyoruz. Biz yönetim olarak oturduğumuz yerden değil, sahaya inerek çalışmalar yapıyoruz. İnsanlarla bire bir iletişime geçilmesi gerektiği inancındayız.

Sosyal konulara önem veriyoruz.  Toplumda ki sosyal ihtiyaç nedir? İnsanlarımızla iletişim sorunları neden kaynaklanıyor? Vatandaşlarımızın sıkıntıları nelerdir? Ülkemizin sorunlarıyla ilgili düşünceleri nelerdir? Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan bakış açıları nedir? CHP’den beklentileri nelerdir? Bunların üzerinde yoğunlaşıyoruz.

Bizler, ev ziyaretleri, toplantılar organize ediyoruz. Bu toplantılarda gördüğümüz şey insanlarımızda ki tedirginlik, gelecek korkusu ve güvensizlik olduğudur. Vatandaşımızla bire bir iletişime geçtiğimizde, bunu daha iyi görme imkanı yakalıyoruz.

CHP Kadın Kolları yönetimi olarak, yaşlılarımıza önem veriyoruz, gençlerimize önem veriyoruz. Çınarcık ve Yalova’da ki huzur evlerinde kalan yaşlılarımızı, geçtiğimiz günlerde TİGEM Beyaz Bahçede ağırladık, çok mutlu oldular. Kendilerine ilk defa böyle bir etkinlik yaşattığımız için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Bizim de istediğimiz onlara moral vermek,kendilerine değer verildiğini hissettirmek.Bunun haricinde, Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklara yönelik bir ağırlamada bulunduk. Son dönemde ise bir kermes organize ettik. Güzel ve verimli geçti. Kermesten elden ettiğimiz geliri, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak olarak dağıtacağız.

Birkaç ihtiyaç sahibi aileyi belirledik. Onlara katkı sağlıyoruz. Daha çok sosyal sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Biz Yalova Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sosyal demokrasiyi savunan bir partiyiz. Bu düşünce bizim için çok önemli. Eşitlik, hakkaniyet, adalet insanların gelir düzeyinin birbirine yakın olması, arada uçurumların olmamasını arzu ediyoruz. Sıkıntısı olan vatandaşlarımız yanında olmak, sorunlarını gidermek için çalışmalar yapıyoruz. İnsanlarımıza, Türkiye gündemini anlatmaya çalışıyoruz. Yapılan yanlışları anlatmaya çalışıyoruz.

Özelleştirmelere karşıyız. Cumhuriyetimizin kurduğu milli değerlerimizin satılmasını doğru bulmuyoruz. Şeker fabrikalarının da satılmalarına karşıyız. Karşı olmamızın en önemli nedeni, ülkemizde kanser vakalarının çok artmasıdır.

Bizim, Kanser hastaları derneğiyle sürekli iletişimimizvar. Yalova’da kanser hastalığında çok artış var. Bunu da gözlemliyoruz. Buna da dikkat çekmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili hükümetin acil tedbir ve önlem anlamasını istiyoruz. Hükümet olarak eğer siz halkı düşünmezseniz, o halk sizi bir gün seçim sandığı önüne geldiğinde gerekeni yapar. Bizimbu haykırışlarımız,siyasi anlamda değil, insani anlamdadır. Biz, toplum yararına olan bütün derneklerin yanındayız’’ dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Polat, birçok konuda bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, ‘Çok faydalı bir görüşme oldu. Toplumun sorunlarıyla ilgilenmek, vatandaşımızın dertleriyle dertlenip, çözümler üretmek çok güzel ve anlamlı. Sizleri bu çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum’ dedi.

Haber: Elif Tuzlacıoğlu