Çiftlikköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilk oturumda, 6 gündem maddesi görüşüldü.
   Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ başkanlığında gerçekleşen, çoğunluğun katıldığı toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri okundu. Gündemin 2. Maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin yapılması için meclis 5 dakika ara verdi.
    Kapalı oylamayla yapılan seçimde, Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Meclis üyelerinden, Savaş Dinçer, Bülent Tarı, Hasan Özevin, Selami Doğancı, Şener Karakelle seçildi.
    Seçimin bu şekilde oylanmasına itiraz eden bazı meclis üyeleri, meclis toplantısını boykort ederek toplantıyı terk ettiler.
      Yaşanılan gerginlik sonrasında çoğunluğun olduğunu, toplantının devam ettiğini söyleyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ‘Çoğunluk mevcut olduğundan toplantıya devam ediyoruz. AK Parti ve CHP, 5 dakika ara isteyip koalisyon yaptılar. Çoğunluk mevcut olduğundan toplantıya devam ediyoruz. “Bahsi geçen meclis üyesi arkadaşımız Ak Parti’den. Meclis üyesi arkadaşımızın rahatsızlığı olduğu için tercihlerini bir başkasına yazdırmış olabilir. Bu tamamen Ak Parti’nin kendi iç meselesidir. Aynı arkadaşın oylarını daha önce de Grup Başkanı Şentürk Alyakut yazıyordu. Geçmişte başkasına yazdırması problem değildi de şimdi mi oldu? Çiftlikköy Belediyesi’nde her şey yasalara uygun ve şeffaftır. Toplantı halkın ve basının huzurunda yapılmaktadır. Kamera kayıtları mevcuttur. Ak Partili bir üyenin oy kullanma şekli beni bağlamaz. Bu tarz davranışlar yaptığımız çalışmalara gölge düşürmekten başka bir şey değil. Yasa gereği zaten her parti temsil oranı nispetinde komisyonlara girmiştir” dedi.
       İmar Komisyonu üye seçimine ise, Adil Yele, Derya Yavuz, Şener Karakelle, Hasan Özevin ve Savaş Dinçer seçildi.
Encümen üye seçimine, Bülent Tarı, Hasan Özevin seçildi.
      Denetim Komisyon raporunun meclise sunulması ve gündemin 6.Maddesi olan faaliyet raporunun meclise sunuldu.
    Çiftlikköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2 oturumu ise 04.04.2013 Perşembe günü saat 14:00’de yapılacak.
Haber Foto: Gamze Yüksel