Geceye bilet alarak gelen davetli konuklara, yemekleri gecenin geç saatlerinde ancak verilebildi.

  Çoğu davetli, saatlerce yemek bekledikleri masalarına yemek gelmeyince, çareyi Mer-tur tesislerini terk ederek tepkilerini gösterdi.
  Davetlilere, öncelik tanıyarak, yemek servisinin yerine getirilmesi gerekirken, alkol isteyen bazı masalara ayrıcalık tanınarak hizmetin anında gitmesi, CHP’ye gönül veren birçok davetliyi üzdü.
  Alkol isteyenlerin ekstra ödeme yapmalarını fırsat olarak değerlendiren, Mer-tur tesisleri işletmeci para kazanma hırsı yüzünden, CHP Çiftlikköy İlçe Teşkilatı’nın daveti üzerine gelen misafirlere adete işkence çektirdi.
  Yeterli sayıda olmayan bir ekip ile yaklaşık üç yüz kişiye, üç-beş garson ile hizmet vermeyi hedefleyen bu düşünce tam bir fiyaskoyla sonuçlandı.
  Çiftlikköy CHP İlçe Yöneticilerinin de büyük tepkisini çeken birçok aksaklık yüzünden, dayanışma ve birlik gecesinde, zaman zaman sinirler de gerildi.
  Bir ara yağmurun çişelenmesi ile davetliler, havuz başında duran şemsiyeleri kapmak için adeta yarıştı.
  Meteorolojinin günler öncesinden yağış olacak haberlerine aldırış etmeyen Mer-tur tesisleri işletmecilerinin, yarı kapalı, yaklaşık üç yüz kişiye hitap edecek alanı bu önemli etkinliğe hazırlamamaları ise büyük bir beceriksizlik olarak yorumlandı.
  Mer-tur işletmesinin, kurumsallıktan uzak hizmet anlayışına rağmen, Çiftlikköy Cumhuriyet Halk Parti İlçe Teşkilatı, dayanışma ve birlik gecesine gelen davetlilerle bir bir ilgilenerek birçok eksikliği kapatma gayreti içinde oldular.