Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan ve geçtiğimiz aylarda CHP rozeti takarak üye olan ve aynı zamanda Çiftlikköy Belediye Başkan aday adaylığını da geçtiğimiz hafta açıklayan Metin Dağ ile aynı partide siyaset yapmak istemediğini belirten eski Cumhuriyet Halk Partili Sezer Köymen, yazılı bir açıklamayla parti’den istifa ettiğini duyurdu.

  Köymen, 21 Ağustos 2013 tarihli dilekçeyle Cumhuriyet Halk Parti Çiftlikköy İlçe Başkanlığı’na gönderdiği istifa mektubunda, “2009 Çiftlikköy yerel seçimlerini kaybetmemize büyük etken olan eski ilçe yönetiminin tekrar göreve getirilmesi, ayrıca çalışmalarını hizmetlerini tavsip etmediğimiz, sürekli eleştirdiğimiz, ANAP’lı belediye başkanı Metin Dağ’ın, CHP’ye üye olmasından dolayı duyduğum rahatsızlıklar sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum.

Gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim” şeklinde yazılı açıklamasıyla CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Çiftlikköy’de büyük yankı bulan bu istifanın ardından, Sezer Köymen’e istifasından dolayı CHP tabanından büyük destek geldi.

Cumhuriyet Halk Parti Örgütü’ne üye birçok partili, Köymen’in istifasını doğru bulurken, ilerideki günlerde CHP’den toplu istifaların da yaşanacağına dikkat çektiler.

  CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan’ın, 2009 yerel seçimlerinde, partileri CHP yerine, Metin Dağ’ın aday olduğu Anavatan Partisi’ni desteklediğini söyleyen birçok Cumhuriyet Halk Partili üye ise, “Çalışkan, Cumhuriyet Halk Parti Çiftlikköy İlçe Başkanlığı görevine gelir gelmez, partisiz Metin Dağ ile hemen irtibata geçerek, kendisini CHP’ye davet eden ilk kişi olmuştur.

Bunlar, güç neredeyse oradalar.Parti’nin tüzüğü, görüşleri onlar için önemli değildir.Günlük siyaset yaparak, CHP tabanını da kendilerine benzetmeye çalışıyorlar” şeklinde kunuşarak, Köymen’in istifasında haklı olduğunu söylediler.

  Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren bir çok parti üyesi ise, “Sezer Köymen gibi eğitimli, donanımlı, Çiftlikköy’de doğup büyümüş, siyasi tecrubesi olan, başırılı bir işadamı dururken, Metin Dağ gibi yıpranmış, siyasi miladını doldurmuş bir aday ile yerel seçimlere girmenin bir intihar olduğunu dile getirdiler. Haber: Ayhan Polat