“BEN BU MESLEKTEN HİÇBİR ZAMAN SOĞUMADIM”
Programda konuşmaya yapan emekli matematik öğretmeni Hasan Ayar, öğretmenliğin mesleklerin anası olduğunu ve kendisinin birçok Doçent olan öğrencisi olduğunu ifade ederek, “Benim çocuğum, bana sen öğrencilerini bizden daha çok seviyorsun derdi. Bazen gün oluyordu kendi çocuklarımla ilgilenemiyordum ancak ben bu meslekten hiçbir zaman soğumadım” dedi.
“ÇİFTLİKKÖY’DE EĞİTİMİN KALİTESİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü Kutlayan Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşalenin sönmemesi için mücadelelerini sürdürdüklerini söyleyerek, “Bugünün amacı; öğretmenler arasındaki birlik ve beraberliği artırmak. Emekli olan öğretmenlerimizin, tecrübelerini genç öğretmenlere aktarmayı sağlamaktır” dedi. Şuanda Çiftlikköy’de 20 eğitim kurumu, 275 öğretmen olduğunu söyleyen Ataman, “Çiftlikköy’deki öğrencilerimizin sayısı ise şuan 5 bin 478. Biz şuan ki mevcut kaliteyi her geçen gün artırıyoruz. İnşallah Çiftlikköy’deki eğitim kalitesi bu hızla artmaya devam eder” dedi.
“EĞİTİM DİSİPLİNLİ OLMALIDIR”
Başarılı bir ülke olma yolunun, disiplinli bir eğitimden geçtiğini ifade eden Ataman, “Geleceği öğretmenler şekillendiriyor. Dünyadaki erozyona uğramış insanı değerlerin, tekrar bir araya gelmesi öğretmenlerimizin çalışmalarına bağlıdır. Bu erozyon ancak eğitim yoluyla önlenebilecektir” dedi. Programda Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztür, emekli matematik öğretmeni Hasan Ayara üstün hizmetlerinden dolayı çiçek takdim etti. Daha sonra, Öğretmenler Günü Etkinlikleri, öğrencilerin okuduğu şiirler ve oratoryo gösterisinden sonra sona erdi.
 
Haber-Foto Selim Küçükbingöl