Birkaç defa ihalesi iptal edilen, Çınarcık Sahil Dolgu projesi ihalesi, Kırtur İnşaat ve Zihni Üstün İnşaat firması tarafından yapılmaya başlandı.

Çınarcık Belediyesine, 24 bin m2 alan kazandıracak olan Çınarcık Sahil Dolgu projesi ile Çınarcık ilçesinin farklı bir çehreye bürüneceği seçilmişler tarafından ifade ediliyor.  

Çınarcık Sahil Dolgu projesi ihalesini alan Zihni Üstün İnşaat firması yetkileri, Dolgu çalışmasının, 3 ay bir süre içinde tamamlanmasın hedeflendiğini açıkladılar.

Sabah saat 08:00’de başlanılan dolgu çalışmalarında 20 kamyon yoğun bir şekilde çalışma yapıyor.

Yapılan dolguyu korumanın gerektiğini söyleyen firma yetkilileri, ‘’Koruma Tabakası için 6.2 ve 6.4 tonluk kayalar hazırlanıyor. Dolgu çalışmalarına paralel olarak, dolguyu koruyacak taşlar 15-25 gün içinde projeye göre yerleştirilecek’’ şeklinde bilgilendirmede bulundu.    

Birçok esnaf, zamanlamanın yanlış olduğunu söyledi

Çınarcık ilçesinde birçok esnaf ve sahil şeridinde ikamet eden vatandaşlar, Çınarcık Sahil Dolgu projesinin bahar aylarında yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Yaz sezonun Çınarcık da kısa olduğuna değinen esnaflar ise, ‘’Pandeminden dolayı aylarca kapalı olan işyerlerimizi yaz sezonuna hazırlarken dolguya başlanması bizleri sıkıntıya soktu. Dolgunun kısa süre içinde tamamlanmasını arzu ediyoruz’’ şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.