Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bayram Karakurt, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Atatürk Anıtı'na Çelenk Koyma Töreni'nin takibinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere sahneye davet edilen Çınarcık Anadolu Lisesi Müdürü Serhat Halil Çelik, ’Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş mücadelesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. yıldönümü.

  Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur’ ifadelerini kullandı.

  Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tarık Davani’nin ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiiri ile başlayan program; Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin ‘Zumba’ gösterisi, Çınarcık Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi ‘Ege Yöresi Halk Oyunları’ gösterisi, Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bulut Ergin Baydere’nin ‘Gençliğin Ataya Cevabı’ şiiri, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin ‘Kafkas’ oyunu, Türkiye Gençler Boks Şampiyonası’nda Çınarcık ilçesinden dereceye giren lise öğrencileri İbrahim Varol ve Efe Çetin’in Boks gösterileri, Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin ‘Balta’ adlı gösterisi, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin ‘Kaşık’ oyunu, Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Oratoryo’ gösterisi ve Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Özen eşliğinde hazırlanan ‘Karbon Fitnes Çocuk Jimnastiği’ gösterisi ile devam etti.

  Katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Töreni, Çınarcık ilçesinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren okullara kupa ve madalya takdimi ile devam etti.

 Dereceye giren okullara Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Doğan ve Çınarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Halil Çelik tarafından ödülleri takdim edildi.

Dereceye giren okullar

  Liseler arası düzenlenen Kız Voleybol müsabakalarında; 1. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Çınarcık Anadolu Lisesi, 3. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

  Liseler arası düzenlenen Erkek Voleybol müsabakalarında; 1. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Çınarcık Anadolu Lisesi, 3. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

    Liseler arası düzenlenen Kız Basketbol müsabakalarında; 1. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3. Çınarcık Anadolu Lisesi oldu.

  Liseler arası düzenlenen Erkek Basketbol müsabakalarında; 1. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Çınarcık Anadolu Lisesi, 3. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Dereceye giren öğrenciler

  Türkiye Gençler Boks Şampiyonası’nda Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Varol Türkiye 4.’sü, Türkiye Gençler Boks Şampiyonası’nda Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Efe Çetin Türkiye 4.’sü, Türkiye Gençler Judo Şampiyonası’nda Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sefa İşigüzel Türkiye 3.’sü, Türkiye Gençler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Çınarcık Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Çimen, Türkiye Gençler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Çınarcık Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Üzülmez Türkiye 5.si oldu. Madalyalarını Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı tarafından alan öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran