Uygulama Oteli’nde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İş-Kur Müdürü Erhan Dede, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Coşkun, ‘17 milyon öğrenciye sahip olmak hakikaten bir zenginliktir’

2013-2014 eğitim- öğretim yılını değerlendiren Milletvekili Coşkun, ‘16 Eylül Pazartesi günü başlayan yeni okul dönemini, Yalova Valisi Esengül Civelek ve protokol mensupları ile Gaziosman Paşa ilköğretim okulunda karşıladık. 16 Eylül Pazartesi gününden bu yana, eğitimin içerisindeyiz.  Ülkemizde 17 milyon öğrencimiz ders başı yaptı. 800 bin öğretmenimiz, sınıflarında çocuklarımızın başına geçti. 17 milyon öğrenciye sahip olmak hakikaten bir zenginliktir. Yalova’mızda 2380 öğretmenimiz, 38 bin öğrencimiz var’ dedi.

‘Ak Parti döneminde bütçeden en çok pay eğitime ayrıldı’

    Eğitime çok büyük önem verdiklerini ve yatırımları hızla devam ettirdiklerini söyleyen Coşkun, ‘Ak Parti döneminde bütçeden en çok pay eğitime ayrıldı. Bizim zamanımızda öğrenciler haftalarca kitap beklerdi ve 30-40 kişilik sınıflarda okurlardı. Şimdi ise okulun açıldığı gün öğrencilerin ihtiyacı olan tüm kitaplar sırasında oluyor. Sınıflar ise yalova genelinde en fazla 24 kişiden oluşuyor.’Dedi.

‘Temizlik ve güvenlik konusunda sıkıntılar var’

Okullarda, temizlik ve güvenlik konusunda sıkıntılar olduğunu belirten Coşkun, ‘Birkaç okulumuzda velilerimizle, okul aile birliğinin önderliğinde okulda temizlik yapıyor. Bu eli öpülecek, çok takdir edilecek bir hadise. Okul aile birliğinin başkanlarıyla temizlik konusunda toplantı yaptık. Emniyet müdürümüzle de, alınacak tedbirleri konuşacağız’ dedi.

Ben hiçbir zaman yatan, kaçan, ortada görünmeyen bir Milletvekili olmadım olmayacağım da

Coşkun, ‘İnşaatlarımız devam ediyor, 13 tane okulumuz inşaat halinde. Hani bazıları çıkıyor, kuru sıkı atıyor. Ne yapıldı ne edildi diye, onları arada arazilere götürün. Biz ne yapıldığını da, ne yapılmadığını da iyi biliyoruz. Yapılanı da söyleriz, yapılmayanı da çok açık söyleriz. Ben hiçbir zaman yatan, kaçan, ortada görünmeyen bir Milletvekili olmadım olmayacağım da. 1 Ekim itibariyle de yeni dönem meclis çalışmalarına devam edeceğiz’ dedi.

 

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Yalova'yı "Toplum Yararına Çalışma Programı"na yeniden dahil ettiğini söyleyen Coşkun, ‘Geçen yıl İş-Kur vasıtası ile uygulanan "Toplum Yararına Çalışma Programı" ile ildeki kurumlarda 860 kişi 9 ay boyunca istihdam edilmişti. Ancak daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı programın sadece 30 ilde uygulanacağını duyurmuş ve Yalova'yı bu programa dahil etmemişti. Yalova'nın program dışında bırakılması ise ildeki okulların bu yıl hizmetli sıkıntısı yaşamasına sebep oldu’dedi.