Altınova’ya Kanal Temizleme Aracı

   Altınova Belediye başkanı Metin Oral’ın ev sahipliği yaptığı programda Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti il başkanı Mustafa Pehlivan ve il yönetim kurulu üyeleri, Altınova ilçe başkanı Hasan Zafer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çevre ve Şehircilik il müdürü Osman Ulukaya, bilim, Sanayi ve Teknoloji il müdürü Hüseyin Çiçek, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri hazır bulundular. İlçe merkez mahalleleri ve köy muhtarlarının da katıldığı tören, Altınovalı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Törende, Altınova ilçesinin yatırım ve hizmetlerin merkezi haline gelmesi yanında adeta bir protokol ilçesi haline geldiğini, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve yatırım dünyasının ilgi odağı olduğunu ifade eden AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Gelen devlet büyüklerimizi karşılamak uğurlamak ve onlarla beraber olmak bir ayrıcalık, ayrıca bir güzellik. Altınova ilçemizde dünyanın en önemli projelerinden biri hızla ilerliyor ve biz iki haftadır Altınova’da Bakanlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya projesinin denize atılan temellerinin ilkini gerçekleştirdik, ilk ayakları denizde yüzdürülerek yerlerini almış bulundu.

Sayın Başbakan’ımız Dilovası’nda Köprünün temel atma törenini gerçekleştirdiği zamanlarda çok iyi hatırlıyorum, her şeye karşı olanlar o zaman da bu projenin Yalova ile bir alakası yok. İstanbul’da temeli atılacak ve İzmir’e kadar uzanıp gidecek bir proje olacak, bu projede Yalova’nın adı bile geçmeyecek, Yalova’ya ne faydası olacak ki demişlerdi. Tabii böyle zihniyettekilere bir şeyler anlatmak zordur, bu bir bakış meselesidir. İstemezdik diyenler, otoyola, köprüye, dönüşmeye, gelişmeye de hayır diyenlerdir. Altınova ve Çiftlikköy çok önemli iki ilçemizdi, fakat otoyol projesi ile artık bu iki ilçemiz beklentilerin üzerinde gelişme göstererek adeta almış başını gitmiştir. Sadece kamulaştırma bedeli ile Yalova’mıza 400 Milyon TL nakit girdi sağlanmıştır. Bugüne bu projenin ilimize getirdiği hareketlilik sadece bir başlangıçtır. Kendi alanında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük projesi olan Otoyol Projesinin en hummalı çalışmaları, en önemli kısmı Yalova’mızda yapılmaktadır’ dedi.

     Kanal Temizle Aracını ilçe halkımızın hizmetine sunuyoruz

 Coşkun, ‘İSU, Kocaeli Büyükşehir, Karamürsel ve Yalova Belediyelerimizden kuka temin edip sorunlarını çözen Altınova Belediyemize ait olan bir Kanal Temizle Aracını ilçe halkımızın hizmetine sunuyoruz. Altınova’ya çevre ilçelerimize ve çevre beldelerde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet verecek olan aracın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediyelerimizin hizmetlerine katkı sağlayan, ihtiyaçları temini noktasında belediyelerimize yardımcı olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a ve onun Yalova’daki temsilcisi il müdürümüz Osman Ulukaya’ya teşekkür ediyorum.  Bu düşüncelerle bu ülkeye hizmet eden herkese başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakan’ımıza, Bakanlarımıza ve AK Parti’nin değerli Milletvekillerine huzurlarınızda yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Diyorlar ki Salı günü Meclis açılacak ve tatil bitecek. Evet, Salı günü itibariyle T.B.M.M. 24. Dönem 4. Yasama yılı faaliyetlerine başlayacak. Ama biz tatil falan yaptığımız yok. Tatil falan yaptığımız yok, yapmayacağız da. Tam aksine daha çok çalıştık, koştuk ve koşacağız. Herkese teşekkür ediyorum, bu ülkeye hizmet bizim inancımıza göre ibadet mesabesindedir. O anlayışla da çalışmalarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi. 

    Altınova Kaymakamı ve Belediye başkanı konuşma yaparak aracın ilçe halkının hizmetine kazandırılmasından ötürü Çevre ve Şehircilik Bakan’ı ve AK parti Yalova Milletvekiline teşekkürlerini ifade ettiler.

    Altınova ilçesinin önemli bir talebinin karşılandığını ifade ettiler. Törenin ardından Kanal Temizleme Aracının hizmete başladığı ilk günde dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı.

       Hersek Sanayi Sitesinde inceleme ziyaretleri

Hersek Sanayi Sitesinde inceleme ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Temel Coşkun’a, AK Parti il başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye Başkanvekili Kasım Avar, Altınova Belediye başkanı Metin Oral, Bilim, Sanayi ve Teknoloji il müdürü Hüseyin Çiçek, AK Parti Altınova ilçe başkanı Hasan Zafer, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Cemil Demiryürek eşlik ettiler.  

Özevin’e taziye ziyareti

İnceleme ziyaretleri ardından heyet, hep birlikte önceki günlerde kuzeni Osman Naci Özevin’i ebediyete uğurlayan Elegance Hotel’in sahibi Hasan Özevin’e taziye ziyareti gerçekleştirdiler.