Yalova Milletvekili Temel Coşkun açıklamasında, “Yalova’da böyle bir tartışmanın yaşanması özellikle Öğretmen Evi gibi önemli bir mekânda böyle bir konunun gündeme gelmesi üzücüdür, bizleri de eğitim camiasını da üzmüştür.
Devlet kurumları bazı yerlerde işletmecilik yaparken bazı yerlerde de özelleştirerek ihale ile dışarıdan hizmet alabilir. Ancak, işletme kuralları özel şartname ile belirlenir, tarafların da buna uyma mecburiyeti vardır. Dolayısıyla kimse ben canımın istediğini yaparım, kimseyi de takmam diyemez. Yalova Öğretmen Evinin işletmecisinin de uyacağı kurallar bellidir ve yapmak zorundadır. Saygın meslek grubumuzun adresi olan, yarınlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin istirahat, sohbet edeceği, fikir teatisinde bulunacağı bu mekânın (Öğretmen Evinin) bu şekilde gündeme gelmesini kabul etmek mümkün değildir’ dedi.
Coşkun, ‘Esasen müstecirin süresi dolmuş, ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile mahkemelik olmuştur. Dolayısıyla ilgili makamların vereceği kararların sonucunu beklemeden bu tür hareketlerin yaşanması da bu kuruma zarar verir hale gelmiştir.
İnsanların istediği şekilde, istediği mekânda yılbaşını ve diğer günlerini kutlamaları ve eğlenmeleri haklarıdır, buna mani bir şey yoktur. Ancak, ilanlar vererek resmi bir kurumun bu tür programını kabul etmek mümkün değildir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Valiliğimizin konuyla ilgilendiğini biliyorum.
Bu rahatsız edici ve hoş olmayan, ulusal basına kadar intikal eden olayın gündemden kalkmasını; Öğretmen Evinin, öğretmen camiasına yakışır hizmetler vermesini diliyorum” dedi.