Çocukların diş muayenelerini yapan, diş tartarlarını ve plaklarını temizleyen diş hekimleri çocuklara diş bakım-temizlik eğitimini de veriyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gezici diş doktorları okullar açılmadan önce 4 ay içinde 3 Bin 400 çocuğun diş taramasını gerçekleştirdi. Çocukların dişlerini fırçalamadıkları, temiz tutmadıkları zaman karşılaşacakları durumlardan bahseden diş hekimleri çocuklara günde en az 2 kez diş fırçalama alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde çocuklarımızın sağlığı için bu yıl çok daha yoğun çalışma içindeyiz. Yalova genelindeki ilkokul çağındaki çocuklarımızın hemen tamamında diş taraması yapıldı. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha mutlu olmasını son derece önemsiyoruz. Gezici diş hekimlerimize yaptıkları bu hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Genel Sekterliğimizin kurulmasıyla adeta sağlıkta şahlanan Yalova’mızda vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet sunan tüm sağlık çalışanlarından Allah razı olsun” dedi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 7 gün 24 saat hizmet verildiğinin de altını çizen Coşkun, “Diş tedavisi konusunda sıkıntı çeken engelli yavrularımız için de Devlet Hastanesi işbirliği ile genel anestezi altında operasyonlar yapılıyor. Bu sayede engelli çocuklarımızın ailelerine de buradan bu güzel haberi vermek isterim. Artık bu hizmet için yavrunuzu Yalova dışına götürmenize gerek kalmadı” şeklinde konuştu.  

Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Kerim Baş, 2013 yılında gerek gezici gerekse poliklinik hizmetleri sayesinde yaklaşık 10 Bin çocuğun diş muayenesi ve tedavisinin yapıldığını bildirdi. Çalışmalarından ötürü personeline teşekkür eden Baş, daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için ekip ruhu içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.